Subiect: pacate in vis?
View Single Post
Vechi 21.08.2009, 19:01:17
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Daca ne indeletnicim ,chiar si in treacat, cu asemenea dare de seama este gata ! Suntem sfinti . Doar acestia stiau (cu certitudine) sau altfel spus isi dadeau seama care vin din pacat si care nu .
Eternul batrin Cleopa spunea despre visuri :,, ... crezi in ele, te pricepi la ele...pai gata, trei ani nu te mai impartasesc!"
Despre acestea este potrivit sa nu ne pasioneze deloc,sub nici un aspect si sa le socotim ca si Eminescu : ,, ale noptii 'nchipuire !"Sunt multe,multe alte lucruri legate de viata duhovniceasca ,pe care le stim sau nu, si care merita inca multa atentie.Pina la vise,neurologie,psihologie,psihotronica etc, mai avem multe altele de facut din cele duhovnicesti.
In orice caz ai aratat bine ca visele sunt mult mai mult decit refulari simple ale insatisfactiilor(dorintelor) starii de veghe.

Pai de ce nu? Hai sa-ti zic ce am visat intr-o noapte. Am visat ca se lipea de mine o femeie sau uneori ca ma saruta o femeie si mi se facea fff greata dar nu ma indepartam!! nu stiu de ce. Sunt sigura ca nu e nici o dorinta refulata ci cu siguranta e ceva mesaj al sufletului meu, ma simt poate invadata in intimitate. Eu chiar nu stiu ce inseamna, dar unele te lasa cu un "gust" multa vreme dupa aia si nu chiar tot timpul trebuie sa te gandesti ca gata, ai facut un pacat. Ce sa mai zic ca in alta noapte am visat ca ma saruta un iepure alb (si atunci imi era greata si nu ma departam) Acuma ce concluzie sa trag, ca-s zoofila? Bleeeeeek. Deja e a doua noapte ca visez de astea si e aiurea.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote