View Single Post
Vechi 22.08.2009, 19:29:18
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Mai intai nu este asa bine ca ti-ai gsit duhovnic calugar, departe de tine.
Acum exact asate este problema cand sa te duci, cum sa umbli cu el.
2. Nu te mai lua dupa liste din astea cu pacate. Sunt exagerari. Sa-ti mai si amintesti de cele din copilarie? Dar ce asa rau puteai sa faci in copilarie.
Pe urma de atunci (din copilarie) n-ai mai fost la spovedanie. Pacatele se iarta la spovedanie si nu se mai spun la urmatoarea. decat daca se repeta.
Nu te lua dupa par. Cleopa si altii ca el. Ei sunt calugari si sunt f. severi in credinta si nu cunosc viata reala.
Sunt mult prea severi si exagerati. Da, pentru un calugar e una, pentru un mirean alta.
Sa nu se inteleaga ca dau sfaturi impotriva credintei, dar trebuie neparat sa pastram niste limite, sa fim rationali.
Dumnezeu nu este asa cum le place unora sa-si imagineze.
3. Curaj, daca tii la acest duhovnic n-are de ce sa-ti fie teama. Mergi acolo. Daca va fi disponibil vei afla acolo, daca nu, ti se va spune. dar nu cred ca te vor lasa sa pleci fara sa-i vorbesti.
Si roaga-te la Dumnezeu, Lui trebuie sa-i spui mai intai si sa-i ceri iertare si El este cel care stie cel mai bine cine suntem si ce pacate am facut.
Si El iti va arata si cum sa faci cu duhovnicul.

Si eu am probleme cu spovedania: nu am curaj (lume in jur, preot etc.), nu stiu ce sa spun, si am si alte probleme inclusiv cu preotul. Dar pe Dumnezeu si pe Sf.Fecioara ii simt aproape si ma rog Lor si atunci ma simt bine.
Reply With Quote