View Single Post
Vechi 22.08.2009, 22:12:38
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatoasa.. Vezi mesajul
Am zis in primul mesaj pricina pentru care nu am zis celelalte pacate:" Eu, de la 7 la 14 ani, am fost paralela cu biserica. La 14 ani m-am spovedit la cel ce acum imi e duhovnic; la acea spovedanie nu stiam practic nimic, raspundeam doar la ce ma intreba el. Si desigur ca au ramas o gramada de pacate nespuse. Cand m-am spovedit datile urmatoare, am zis numai pacatele ce le-am facut de la ultima spovedanie pana in momentul in care voiam sa ma spovedesc din nou."
Va multumesc ca va pasa.
Ma intreb mereu: de ce mi le-am amintit chiar acum? daca nu va mai vrea sa fie duhovnicul meu si ma va lasa pe drumuri? Mi-a demonstrat faptul ca ma iubeste si tine la mine, iar acum il voi intrista. Credeti ca ar fi mai bine sa vorbesc cu el inainte? Mentionez ca sunt doar o simpla adolescenta, desi nu stiu ce importanta ar avea asta
Cati ani ai, pacatoasa (chiar as vrea sa folosesti un alt nume -- cum sa ma adresex cuiva asa?) Din cate imi dau seama esti foarte tanara.

Parerea mea este ca ai o constiinta (cam prea) scrupuloasa. Acuma daca ti-ai amintit de acele pacate, tre' sa le spui, n-ai incotro. Dar sa stii ca pacatele de care nu iti mai aduci aminte cu sinceritate iti sunt iertate la spovedanie.

Cat despre partea ca daca nu o sa mai vrea sa aiba de a face cu tine duhovnicul daca aude de cele 60 de pacate facute pana la 14 ani. Eu inca nu am auzit de preot serios in menirea si vocatia lui care sa alunge un om de langa el fiindca e prea pacatos. Daca este preot in adevaratul sens al cuvantului se va bucura, nu se ma intrista. Si apoi sa fim seriosi, ce pacate asa de mari poate sa faca o fata pana la 14 ani? Ma gandesc ca avort nu ai facut, n-ai omorat pe nimeni, nu ti-ai batut parintii, de adulter ce sa mai vorbim...Probabil ca ai facut pacate inerente copilariei, facute si din nestiinta, dat fiind ca dupa cum spui tu, nu ai avut nici o tangenta cu biserica. Si apoi duhovnicul nu este acolo ca sa te judece, ci ca sa te asculte si sa te ajute pe cat poate.

Apoi, sa nu fi luat indreptarul P Cleopa, nici ca ti-ai fi amintit de ele, nu-i asa? Ei, uite de asta ti-ai amintit de ele CHIAR acum. Sincer, eu nu vad un folos prea mare in aceste indreptare care circula. Nu te gandi chiar asa de mult ca ai , vai! 60 de pacate nespovedite, si nu 59, si nu 62, ci 60 in capat! Gandeste-te -- cat de aproape te simti tu de Hristos? Cum crezi ca l-ai suparat tu pe Hristos, in cuvintele tale? Nu trebuie sa te temi ca il superi pe duhovnic, ci ca il superi pe Hristos. Spui ca mai ai de luptat cu 2-3 pacate (mila de sine, crutarea de sine si purtatul baticului -- inteleg ca nu prea il porti). Pai e bine daca poti sa spui ca si de toti ceilalti din jurul tau ai mila, si ca te cruti nu numai pe tine, dar nu ii lasi nici pe cei din jurul tau sa iti faca treaba pe care tu ar trebui sa o faci, ma bucur ca nu minti niciodata, ca invidia iti este total straina, ca nu judeci pe nimeni, etc etc etc. In general tinerii au de luptat cu mult mai multe decat spui ai tu.....
Reply With Quote