View Single Post
Vechi 22.08.2009, 22:42:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
[...]

Dvs. chiar credeti ca Dumnezeul Scripturii va chinui oamenii o vesnicie pentru a clipa de pacat? Planul lui Dumnezeu este de distruge ce este rau si de a reinstaura Imparatia Sa fara de pacat.
Fratii ortodocsi au raspuns la intrebarile tale puse mai sus, mai putin la ultima.

Chinul vesnic inseamna o stare de rau caracterizata prin despartirea de Dumnezeu, o traire in care ratiunea intelege dragostea Lui Hristos pentru acel suflet fara a mai putea raspunde vreodata cu dragoste iubirii divine. E o stare in care omul intelege ca si-a ratat scopul pentru care a fost chemat la existenta, fara a avea a doua sansa. Este vederea indumnezeirii Sfintilor comparativ cu moartea lor: impietrirea in rau in imparatia celui viclean. Si vor fi chinuiti acolo in vecii vecilor, osanditi pentru totdeauna.

Chipul Lui Dumnezeu este indistructibil, iar noi suntem creati dupa Chipul Sau. Animalele si plantele mor, pentru ca nu sunt create dupa modelul Creatorului. Insa ingerii care au pacatuit nu au fost distrusi si oamenii care isi vor sfarsi viata in pacate vor trece spre o noua stare de bine sau de rau, dupa cum ii va judeca Hristos. Cei care se vor mantui vor evolua din bine in mai bine, din slava in slava in perspectiva asemanarii cu El in har, pe cand ceilalti probabil ca vor sta spectatori ca in plida bogatului, inghetati in moarte, in static, in monotonie, in intuneric, in starile de invidie, ura, manie, mandrie, sete, foame, dorinta, fiecare dupa pacatele lui...

Ascultați Noul Testament ortodox online.