Citat:
În prealabil postat de mirelat
cred ca ar trebui sa gasim si noi o femeie sfanta care a purtat pantaloni (evident in vremurile moderne) si atunci ar fi creat un precedent, spre mai buna intelegere a celor inversunati in banarea pantalonilor la femei. 
|
Aș îndrăzni să o citez aici pe
sfânta muceniță Xenia care a fost căsătorită și după moartea soțului ei care a fost militar a îmbrăcat uniforma acestuia(bănuiesc că avea pantaloni fiind uniforma unui bărbat)și a luat calea muceniciei.
Altă sfântă care a purtat toată viața pantaloni a fost
sfânta Teodora din Pelopones(dacă am greșit localitatea vă rog să mă corectați)care s-a călugărit îmbrăcând haine bărbătești.Viețuind într-o mănăstire de călugări,a fost acuzată de violarea unei tinere care și-a lăsat pruncul născut "din flori"la poarta mănăstireii.copil pe care l-a crescut sfânta ca și cum ar fi fost al ei.La moartea sa fiind dezbrăcată s-a văzut că era femeie.
Departe de mine întenția de a găsi corespunzătoare unei femei creștine purtarea pantalonilor(eu nu port pantaloni decât când împrejurările o cer) totuși este un obiect vestimentar indispensabil ținutei oricărei femei.
Dacă ajuți în biserică la ștersul picturii.la ștersul geamurilor sau al catapetesmei femeie fiind, va trebui să te îmbraci cu pantaloni chiar și în biserică....