Citat:
În prealabil postat de cosmin95
|
Da, am urmarit ceea ce mi-ai trimis, extrem de interesant...mare parte din aceste diferente le cunoasteam, diferente cu care nu sunt sub nici o forma de acord.
De rugat in Bisericile lor nu cred ca se mai pune problema acum...dar atunci a fost un moment in care m-am gandit ca poate nu e ceva atat de negativ ( desi aveam inima indoita oricum). Nu aveam de gand sa ma iau de mana cu ei si sa le imbratisez dogmele sau ceva de genul asta, ca nu sunt genul care stau in doua luntre...stau clar numai in UNA, aceea care pentru mine este ceva adevarata.
In rest, nu prea agreez atitudinea dura la adresa celor de alta confesiune....pentru ca mai inainte de toate sunt oameni, multi dintre ei mult mai bine educati si mai politicosi decat multi ortodocsi, ceea ce e de consemnat. Sunt oameni si poate ca au existat si exista indivizi care au avut o viata placuta lui Dumnezeu si un suflet curat fara sa fie ortodocsi...si de aceea cred ca trebuie sa ne uitam mai intai la OM, si numai daca se aduce vorba despre religie...atunci se poate discuta, dar foarte elegant, pentru ca asa poti aduce poate un suflet la credinta, sa il poti indeparta definitv ....prin exemplul personal. Conteaza mult cum transmitem mesajul, pentru ca daca nu putem castiga respectul interlocutorului...de ce ar fi atent la ceea ce avem de spus despre religia noastra ?
Multumesc pentru link!
Doamne ajuta!