Citat:
tricesimusquintus;161686]Mai intai va multumesc pentru complimente, dar nu trebuia sa va deranjati...
|
Citat:
În prealabil postat de
Complimentul e meritat caci nu esti sincer, nu cauti ADEVARUL, ci doar iti aperi secta si invataturile primite in ea.
[QUOTE
Mai apoi, pun pe seama ignorantei faptul ca v-a deranjat aplicatia mea omiletica asupra Bisericii Sardes, cand de fapt trebuia sa va bucure. In fapt, perioada corespondenta acestei biserici este Reformatiunea, respectiv Protestantismul, insa aceasta are de-a face cu cercetarea exegetica a textului sacru, ori eu stiu ca in Biserica Ortodoxa nu se predica din Apocalipsa.
|
De unde si pana unde ,,exegeza,, voastra a gasit ca ,,perioada corespondenta acestei biserici este Reformatiunea, respectiv Protestantismul,, cand textul arata clar doar spatiul acelei Biserici unde ea se afla, nu si timpul? Ciudata ,,exegeza,, aveti! Ce sa caute Reforma in acel text?
Citat:
Va iert si de data aceasta si consider o gluma modul cum faceti abstractie de faptul ca Biserica Ortodoxa se inchina inaintea unei femei ridicate la rangul de mijlocitor...
|
[/quote]
Maica Domnului merita mai mult decat acest atribut! Iata si textul pe baza caruia o numim asa:
Capitolul 2
1. Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. 2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu. 5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune. 6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
Iata ca Maica Domnului a grabit providenta divina, cu puterea si inraurirea ce o are asupra Fiului Ei. Ce predica smerita ,singura de altfel!!! ,,
Faceți orice vă va spune.,, Si minunea s-a infaptuit peste timpul randuit de Dumnezeu ca El sa inceapa sirul minunilor. Ea este Nascatoare de Dumnezeu, ,,cea plina de har,, nu o femeie ca oricare, cum blasfemiator spuneti voi, ereticii. Voi ati decretat-o pe EG White profetesa doar pe baza unor naluciri a mintii ei bolnave si ti-am aratat de atatea ori profetiile ei mincinoase si aberatiile ei, pe cand Maica Domnului a fost luata cu trupul la cer caci nu se cuvenea ca cea mai Sfanta persoana care a trait pe pamant si care a tinut in pantece pe Fiul lui Dumnezeu zamislit mai presus de fire sa fie data stricaciunii.