Citat:
În prealabil postat de ioanaz
Buna ziua,
ma numesc Ioana, am 27 de ani si sunt casatorita de 3 ani.
Eu si sotul meu ne-am dori un copilas dar am si eu o nedumerire.
Din cauza lucrului, sotul meu pleaca de acasa de luni dimineata ora 7, pana sambata seara cateodata si ora 21-22, depinde.
Stiu ca duminica este ziua Domnului si trebuie sa iti aduci aminte de ea si s-o cintesti ca atare. Deci nu e indicat sa faci prostioare... Sambata dupa vecernie incepe ziua urmatoare, deci teoretic e considerata deja duminica...
Oare cum ar fi crestineste sa procedez? Cineva care a discutat cu un duhovnic sau care are o situatie asemanatoare il rog sa ma sfatuiasca.
Va multumesc!
|
Daca te intereseaza sa stii si daca esti ortodoxa, atunci ai duhovnic si el trebuie sa te sfatuiasca. De el sa asculti si-ti va fi bine tie si familiei tale.
Mie mi-a spus clar: Duminica NU.
Insa stii ca ucenicii culegeau spice sa manance in zi de odihna si fariseii ii tot acuzau; dar Hristos ne-a invatat pe toti cu acest exemplu ca unele lucruri absolut necesare si care nu sufera amanare pot fi facute - de exemplu sa-ti scoti boul cazut in fantana chiar daca legea te opreste de la lucru.
Deci vezi ce-o sa-ti spuna preotul. Cazul tau e particular si numai el te poate indruma, nu comunitatea crestinilor care viziteaza forumul nostru.