Citat:
În prealabil postat de ioanaz
Buna ziua,
ma numesc Ioana, am 27 de ani si sunt casatorita de 3 ani.
Eu si sotul meu ne-am dori un copilas dar am si eu o nedumerire.
Din cauza lucrului, sotul meu pleaca de acasa de luni dimineata ora 7, pana sambata seara cateodata si ora 21-22, depinde.
Stiu ca duminica este ziua Domnului si trebuie sa iti aduci aminte de ea si s-o cintesti ca atare. Deci nu e indicat sa faci prostioare... Sambata dupa vecernie incepe ziua urmatoare, deci teoretic e considerata deja duminica...
Oare cum ar fi crestineste sa procedez? Cineva care a discutat cu un duhovnic sau care are o situatie asemanatoare il rog sa ma sfatuiasca.
Va multumesc!
|
"Prostioare" nu e deloc un termen potrivit pentru iubirea trupeasca dintr-o famiie crestina. Prostioare fac copiii, pe cand doi oameni maturi, casatoriti crestineste isi traiesc intimitatea constienti de profunzimea actelor lor trupesti.
Parerea mea este sa folositi in scopul conceptiei acelasi program pe care il aveti voi in viata de cuplu, asa cum v-ati sfatuit cu duhovnicul.
E drept ca nu aveti un program tocmai prielnic pentru conceptia unui copil, dar macar o noapte pe saptamana o puteti folosi din plin, adica de duminica seara pana luni dimineata. La un ciclu obisnuit de 25-32 zile, prindeti uneori un singur sfarsit de saptamana, alteori doua in perioada fertila (cea care e utila pentru conceptie). Faptul ca ar fi o noapte pe saptamana sau doua nopti consecutiv nu favorizeaza cu nimic conceptia. Spun acest lucru pentru ca in cazul cuplurilor care nu reusesc sa aiba copii se da sfatul de a pastra o saptamana de abstinenta (intre menstruatie si perioada ovulatorie), iar dupa aceasta saptamana in care nu au relatii intime, in momentul in care se identifica simptomele fertilitatii maxime (mucus ca albusul de ou, durere de ovulatie, colul uterin moale si deschis) trebuie sa aiba raporturi conjugale o zi da, una nu. Perioada de o zi pauza e necesara pentru calitatea spermei (numarul si viabilitatea spermatozoizilor). Faptul ca ati avea relatii sambata noapte si duminica noapte v-ar ajuta prea putin privind aspectul fiziologic al reproducerii, in schimb ai avea mereu un ghimpe in suflet ca poate nu e bine. Va ajuta insa daca aveti doua raporturi in aceeasi noapte la un interval de 1-2 ore.
Nu uitati insa ca in toate, cel mai mult ne ajuta Dumnezeu. Cu binecuvantarea duhovnicului e bine sa le facem pe toate.