View Single Post
Vechi 24.08.2009, 16:42:18
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Cred ca isi are locul la secte nefiind recunoscut de catre BOR.
Foloseste mai mult decat Sfanta Scriptura o colectie de texte numite "Cuvantul lui Dumnezeu" de aproximativ 2000 de pagini.
Pretind ca Duhul Sfant le vorbeste in mod direct.
Dupa ce ma voi documenta un pic voi posta mai multe despre aceasta grupare.

Atentia mi-a fost atrasa de o carte numita "Quo Vadis Ecclesia" scrisa de un oarecare parinte Nicodim in care Vladimirestiul este prezentat ca nu stiu ce fenomen profetic.

Asemenea de injuriile adresate intreg Sfantului Sinod si de alte invataturi eretice prezente in aceasta carte.
Te rog sa ma ierti! dar...de cind e secta tot ce nu recunoaste BOR?...Mai-Marii BOR-ului,mai bine si-ar vedea de ...pacatele lor si ale "supusilor",care in afara de alte naravuri(care sint uriciune lui Dumnezeu) mai au si dragoste pt arginti,nelimitata...Toata lumea stie ca Domnul Hristos a zis ucenicilor SAI:"in dar ati luat in dar sa dati!",numai ca cei din BOR (cu f f f mici exceptii,ale unor preoti imbunatatiti,printre care am avut,si eu,bucuria sa cunosc vreo 2 -Slava Domnului!)au uitat CUVINTELE MINTUITORULUI...si nu-i mai multumesti cu 30 de "arginti"/acatist/nunta/botez..daca mai faci greseala sa mai si mori...au cam pus-o rudele,caci ,saracele rude nu-si mai pling pe cel disparut ci..paralele care trebuie cheltuite cu inmormintarea....si cu taxa preotului....Sa fim asadar rezonabili,oameni buni...
Citesc acum (desi o cumparasem acum vreo 2 ani) cartea QUO VADIS ECCLESIA si am constatat,ca si tine, exagerari de exprimare (poate),si am sesizat criticile destul de dure ale pr Nicodim,si am sentimentul ca e cam partinitor parintele (si nu-i tocmai in regula,pt mine oricit de bine ar vorbi cineva ,daca e ...patimas,nu ma convinge!),dar ..de aici si pina la a considera ca ei sint o secta,doar pt faptul ca nu-i recunoaste BOR,e cale lunga..In fond cine e BOR ca sa dea ei verdicte? BOR?STAT in STAT!,mi-as raspunde,singura,si sigur ca-mi voi atrage destula antipatie ,pe aici,dar..nu-i bai.In fond e opinia mea,si am dreptul la una,caci..nu-i asa:traiesc intr-o tara democrata! Cei de la Pucioasa nu sint si ei tot in Ro? Nu este RO una democrata? Atita timp cit il ai pe Dumnezeu,in inima ta ,si nu faci lururi urite lui Dumnezeu,esti liber sa te exprimi,asa cum simte inima ta.
N-am fost la Pucioasa si nici nu ma anima gindul de a o face.Fenomenul Vladimiresti are opinii diverse,la fel ca multe alte fenomene,de care nu ma simt atrasa,dar retine ca despre Pr ARSENIE BOCA,nu le-ar trece prin minte celor din BOR sa-l canonizeze,in schimb l-au canonizat pe SF Stefan cel Mare,care a avut nevasta catolica(n-am nimic impotriva catolicilor),si a facut niste aliante politice de invidiat...A construit el biserici dar nu cred ca din prea multa evlavie catre Dumnezeu a facut asta ci..pentru strategie(zidurile care inconjurau Bisericile asigurau un refugiu,in caz de atacuri),si,uite mie,ca si ortodox,spre ex,nu-mi convine sa-l cinstesc pe Stefan cel Mare ca si Sfint(si celor din BOR nici ca le pasa de mine,ca si copil al lor.,si mi l-au pus in calendar,ba ma mai obliga sa-i aud numele cind Stefan cel Mare e pomenit la Sf Liturghie..),ma multumesc sa-i aduc cinstea ce i se cuvine ca bun domnitor al acelei vremi,si cam atit...
Exista un SINOD al BOR.Cit este de SFINT nu m-as incumeta sa commentez...
Toate bune!