Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Fragil argument mai aveti! Daca doar pe aceasta baza o numiti mijlocitoare si va inchinati ei, ati putea numi mijlocitori si pe demoni si sa va inchinati lor
pentru ca
si demonii au mijlocit pe langa Iisus, iar El le-a ascultat rugamintea si le-a implinit-o:
31. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoți afară, trimite-ne în turma de porci.
32. Și El le-a zis: Duceți-vă. Iar ei, ieșind, s-au dus în turma de porci. Și iată, toată turma s-a aruncat de pe țărm în mare și a pierit în apă.(Matei 8)
Realizati acum grozavia inchinarii false pe baza unei interpretari gresite?
|
Chiar voi cereti unora din cei mai credinciosi sa se roage pentru voi cand aveti vre-un examen sau operatie. Care e problema ca noi ii cerem Maicii Domnului sa se roage pentru noi? E Maica Domnului Sfanta (Preasfanta) ? Noi credem ca e cea mai Sfanta persoana care a trait pe pamant.
Iata texte care arata cat e de primita rugaciunea dreptului sau a Sfantului:
8. Acum deci luați șapte viței și șapte berbeci și duceți-vă la robul Meu Iov și aduceți-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor, ca să nu Mă port cu voi după nebunia voastră, întrucât n-ați vorbit despre Mine așa de drept cum a vorbit robul Meu Iov". 9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Șuah și Țofar din Naamat, s-au dus și au făcut cum le spusese Domnul, și Domnul a primit rugăciunea lui Iov.
5. Apoi a zis iarăși Samuel: "Adunați pe toți Israeliții la Mițpa și eu mă voi ruga pentru voi Domnului".
11. Moise însă a rugat pe Domnul Dumnezeul său și a zis: "Să nu se aprindă, Doamne, mânia Ta asupra poporului Tău, pe care l-ai scos din țara Egiptului cu putere mare și cu brațul Tău cel înalt,
Maica Domnului este numita Imparateasa:
11. Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.
16. Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție. (Ps 44
28. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. 29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
Nici pe Ioan Botezatorul nu salutat in acest fel un Arhanghel, ci doar pe Maica Domnului.