View Single Post
Vechi 25.08.2009, 01:36:10
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Daca inteligenta este echivalenta cu habotnicia, atunci, scuza-ma, fall, dar eu credeam ca ea se bazeaza pe profunzime si nu pe suprafata, ori lucrurile care s-au discutat aici tin mai degraba de situatii deosebite determinate de foarte multi factori ce nu pot fi judecati superficial.
Si, oricum, nu vorbesc prin libera cugetare doar ca de asa ceva as fi capabila, am trecut prin foarte multi ani in care am gandit doar cu litera, acum incerc sa o fac si cu constiinta...mai este vorba si de experienta vasta in ale omeniei vis-a vi de credinta.
N-ai cum sa intelegi, nici nu este nevoie, bine-nteles ca fiecare judeca dupa cum poate....
Imi cer scuze pentru ca m-am ofensat cumva, cele care nu-ti plac sunt parerile mele, iar cele pe care le exprimi sunt ale tale si ele trebuiesc respectate, insa, sa nu uitam ca originalitatea din gandirea oamului face lucrurile autentice, plus ca, nu am contestat pe Dumnezeu, asa aveti voi impresia...am contestat niste scrieri si interpretari relative, si am adaugat constiinta si etica in relatia dintre oameni, fara ele nu ne-am numi nicidecum, crestini, NICI ATAT.
ma bucur sincer ca te-ai mai linistit(asa cred eu)..ideea nu era -sa te fac- in cuvinte..iti poate pare ciudat acum dupa ce ne-am de fapt mi-ai vorbit cam rece dar asta nu conteaza acum dar nici eu nu sunt de acord cu habotnicia..spui ca ea, inteligenta se bazeaza pe profunzime si nu pe suprafata..poti spune tu ca ceea ce gandesti in momentele de lumina ca sa le zic asa au si din partea lui Dumnezeu acordul ??? esti sigura?? daca ai spune ca da as tinde sa cred ca e mandrie..pentru ca adevaratul crestin se lasa condus de Dumnezeu si si se increde prea putin (retine nu am spus deloc ci prea putin pe ideile si inteligenta lui)iarasi te rog sa nu te superi..nimeni nu spune sa gandim superficial chiar nu este bine deloc dar ce bine ar fii sa gandim prin acest filtru frumos care este HRISTOS...este greu sa iti spun cum anume nu pentru ca nu ai intelege ci pentru ca trebuie sa simti cum se intampla aceasta...scrierile nu sunt relative cum ai tinde sa crezi pentru ca daca ne apucam si relativizam scrierile si interpretarile Sfintilor Parinti ar insemna sa-l relativizam pe Dumnezeu care este Absolutul..cu iertare daca te-am suparat Ory..sper sa mai putem vorbi si alta data..

Last edited by fall3n; 25.08.2009 at 01:58:58.
Reply With Quote