View Single Post
Vechi 25.08.2009, 12:22:43
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
De ce sa fie ne-curat sa ai relatii cu sotul/sotia in zi de post.
De ce exista aceasta idee ca daca ai grija de sotul/sotia ta nu poti fi crestin bun pe placul lui Duumnezeu, sau nu-i acorzi destul atentie.Din 24 ore, suntem cu sotul/sotia numai cateva minute (socotesc actiunea efectiva), in rest odihna si altele. Dar restul timpul timpului Dumnezeu ne este in gand si fapta. Nu este suficient?
A te infrana nu este mai mare decat a iubi. Dar a iubi si a te infrana este cu adevarat maret.
Acum fiecare face dupa putinta lui si a celui de langa el. Important este sa fie armonie in familie, altfel se pierde toata nevointa, ba chiar mai rau face.
Citat:
Si alta intrebare era de ce sa legi relatiile trupesti numai de facerea de copii, cand ea reprezinta ceea ce este mai frumos pe lumea asta: iubire.
Eu una nu leg realtiile trupesti strict de reproducere, dar nici nu le pot desparti categoric de ea. Nici Sf Ioan Gura de Aur nu le leaga strict de facerea de copii.
Citat:
Nu ma gandesc aici (eu una nu, nu stiu altii), la adevaratul desfrau (unii numesc desfrau chiar relatia normala intre soti), cu adultere, sau perversiuni.
De ce sa fie iubirea necurata?
Iubirea nu este necurata si nici noi nu trebuie sa o facem necurata. Parerea mea este ca exista interdictii referitoare la realtii sexuale inainte de impartasanie spre exemplu pentru ca adesea noi nu suntem in stare sa pastram realtia trupeasca atat de curata pe cat ar trebui sa fie. Ma gandesc ca ar trebui sa fi m preocupati doar sa daruim, doar ca uneori se mai aluneca in cautarea placerii proprii si automat folosirea celuilalt spre obtinerea acestei placeri. Uneori intamplarile din intimitate ne "imbata" alteori ne aduc trairi foarte itense, uneori ne pot nemultumi sau ne pot supramultumi si in felul acesta ne distrag de la ceea ce e mai important in acel moment: linistirea, pacea necesare curatirii interioare si rugaciunii. Parerea mea e ca acolo unde exista iubirea adevarata exista si infranare.
Citat:
Asa cum spui tu, Cristina, poti trai intru Dumnezeu f.bine si iubind pe sotul/sotia ta, sau mancand de dulce.
Fiecare cum vede aceasta traire intru Dumnezeu. Daca la unii numai de asta se leaga, atunci da, ii inteleg. Pentru mine inseamna mult mai mult.
Parerea mea e ca trebuie sa ne recunoastem neputinta acolo unde este neputnta si sa nu ne cautam justificari ca sa ne indreptatim. Trebuie sa fim sinceri si judecatori drepti cu noi insine. Daca nu putem, sa ne asumam neinfranarea ca pe o neputinta a noastra si sa lucram sa o slabim. Cu rugaciune se pot multe. Pe Dumnezeu nu trebuie sa incetam a-L iubi in ciuda nevredniciei noastre. Oricum suntem nevrednici in multe privinte. Unele se vad mai pregnant, asa cum sunt diferitele neinfranari ca si toate pacatele trupesti, altele sunt mai discrete, dar nu mai putin distrugatoare (ca de exemplu mandria, slava desarta, deznadajduirea).

Citat:
In alta ordine de idei - stiu de endometrioza. Dar sa stii ca chinuri la menstruatie nu ai numai de la endometrioza. Eu nu stiu cate femei au ciclul total fara dureri, probleme si stari proaste. Chiar sunt curioasa sa stiu. Si sa nu mai spui vreodata ca daca ti-ai scos uterul si esti la menopauza este mai bine si nu mai suferi. Cate femei nu se chinuie la menopauza cu tulburari de nu mai stii de tine! Nici la dusmance nu-i de dorit. Da tu esti tanara inca, nu stii.
Eu stiu ca endometrioza aduce multe dureri cu ea, dar nu este singura pricina de chinuri. Chiar si femeile cu cel mai sanatos aparat reproductiv tot au ceva dureri si stari proaste la ciclu. Uneori insa endometrioza aduce dureri atat de mari incat toate necazurile histerectomiei + menoapuza precoce (mai rea decat cea fireasca) sunt de preferat.
Reply With Quote