View Single Post
Vechi 25.08.2009, 13:18:04
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cum adica, 'deci'? Nu prea reiese asta din ce spuneam eu.
Un om poate avea lucruri foarte folositoare de spus, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai si cernem ce a spus, ca trebuie sa acceptam totul ca litera de evanghelie. Mai ales, ca trebuie sa absolutizam ce a spus ca fiind valabil pentru oricine oricand.

Vat ca mai multi sar cu bata pe Ory, pentru ca pur si simplu este exasperata la auzirea acelorasi fraze cand e vorba de misterul si viata intima a casatoriei, cand se enerveaza ca multe sfaturi sunt nerealiste, integriste, angeliste.. Daca ati citi postarile lui Ory in rest, ati vedea ca este crestina si respecta credinta bisericii, dar cere mai multa sinceritate si mai mult realism si mai putin angelism si mai putine sfaturi teoretice, scoase din carti. Inainte sa o acuzati de toate cele stati si ganditi-va un pic, cu smerenia de care vobiti, daca nu are si ea dreptate, chiar din punctul de vedere cel mai teoretic. Daca nu ne spune si Hristos in Evanghelie lucruri asemanatoare.
Fani71 eu personal nu am nimic cu Ory..ma rog la Dumnezeu sa ne fie tuturor cu folos ceea ce discutam aici..dar pur si simplu in momentul cand relativizezi deja nu stii de ce sa te mai tii sa nu cazi (asta am constatat dupa discutia care am avuto cu ea)..cum spuneam si in postarea trecuta..Dumnezeu este Absolutul si daca nu ai incredere in ceea ce spun Sf Parinti si vii tu cu gandirea mai mult sau mai putin lumeasca e posibil sa spui si prostioare..asta este...exista nu neg categorii de oameni care iau asa cuvantul cum este fara sa puna prea multe intrebari de prin babe cum se zice..nu este bine..dar sunt oameni care traiesc aceste sfaturi teoretice scoase din carti cum spui tu si care de fapt sunt sfaturi practice(din moment ce sunt si daca sunt traite) si mai si rationez..parerea mea sincera..si ea are dreptate(am si spus cateva din postarile ei sunt de folos) dar cand e vorba de o situatie ca de exemplu : un sfant parinte prin scrierile lui spune intr-un fel iar o persoana cum este Ory spune intr-un alt fel eu ca,crestin de cine sa ascult ???..la asta ma refeream..Ory poate este o persoana deosebita nu neg dar cand vine vorba de situatii ca acestea sa ascultam totusi ce zic Sfintii nostri parinti..cu iertare

Last edited by fall3n; 25.08.2009 at 13:22:29.
Reply With Quote