View Single Post
Vechi 25.08.2009, 19:41:00
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales
Chestia cu Iisus si Poporul Ales este ,dupa parerea mea alta. Iisus s-a nascut evreu si ca evreu a fost rastignit.Pe vremea lui inca nu au exiatat crestini.Crestinii au aparut ca crestini numai aproape 300 de ani de la rastignire. Iisus,dupa cate stiu eu,nu s-a numit niciodata "crestin".
Iisus a pus bazele creștinismului. Termenul de creștin vine de la Hristos.
Iisus nu s-a numit creștin firește, el s-a numit Dumnezeu și era Dumnezeu:

Ioan 14.10 "Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui."

Ioan 10.30 "Iar Eu și Tatăl Meu una suntem"

Adevăratul Israel sunt poporul lui Dumnezeu, ADICĂ CREȘTINII, INDIFERENT DE ORIGINE. Creștinii au devenit fii ai lui Israel prin har, prin Iisus Hristos:

Efeseni 2 . 12. Erați, în vremea aceea, în afară de Hristos, înstrăinați de cetățenia lui Israel, lipsiți de nădejde și fără de Dumnezeu, în lume. 13. Acum însă, fiind în Hristos Iisus, voi care altădată erați departe, v-ați apropiat prin sângele lui Hristos, 14. Căci El este pacea noastră, El care a făcut din cele două - una, surpând peretele din mijloc al despărțiturii, 15. Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, 16. Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia. 17. Și, venind, a binevestit pace, vouă celor de departe și pace celor de aproape;

Galateni 3.27-28 27. “Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat. 28. Nu mai este evreu, nici grec; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus”.

Iată ce le spune Ioan Botezătorul evreilor care se lăudau că sunt urmași ai lui Israel și Avraam:

Matei 3.7-9 “Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia ce va să fie? 8. Faceți deci roadă, vrednică de pocăință, 9. Și să nu credeți că puteți zice în voi înșivă: Părinte avem pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.”

Iată ce spune Hristos despre vechiul legământ pe care l-a făcut D-zeu cu Israel:
Matei 8 11 “Și zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în împărăția cerurilor. 12. Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.

Luca 16.16 “Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.”
Romani 10.4 Căci sfârșitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. Romani 7.4 Așa că, frații mei, și voi ați murit Legii, prin trupul lui Hristos, spre a fi ai altuia, ai Celui ce a înviat din morți, ca să aducem roade lui Dumnezeu.
Iată ce scrie apostolul Ioan despre necreștini:

1 Ioan 2. 22 “Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduiește pe Tatăl și pe Fiul.”
1 Ioan 4.3 “Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume.”