View Single Post
Vechi 25.08.2009, 23:15:47
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Cand am cautat pe internet mai multe informatii in ceea ce priveste Lumina Sfanta de la Ierusalim, am descoperit ca in afara de cateva saituri ortodoxe in engleza si putin pe Wikipedia nu se pomeneste mai nimic. Ba chiar am gasit un forum de catolici unde unul tocmai aflase despre acest fenomen si impartasea cu ceilalti descoperirea.

Reactiile au fost in mare aceleasi: multi din catolicii respectivi habar nu aveau despre acest eveniment anual. Chiar daca e mediatizat intensiv in tarile ortodoxe, in special in Grecia, Vestul nu are habar.

Oamenii erau totusi interesati. Catolicii sunt obisnuiti cu tot felul de minuni care apar prin lumea catolica destul de des, dar ciclicitatea acestui eveniment le-a trezit intersul si unii din ei chiar se mirau de ce o intamplare atat de importanta nu le-a fost adusa la cunostinta.

Apoi cineva a mentionat ca Focul Sfant este folosit de ortodocsi ca argument pentru ideea ca ortodoxia este adevaratul crestinism, ca la catolici nu se aprinde, si asta i-a mahnit. Unii erau de parere ca n-are cum sa fie minune, pentru ca in opinia lor Dumnezeu nu ar lua "partea" cuiva in astfel de situatii si ca o minune dumnezeiasca ar fi pentru toata lumea, nu doar pentru ortodocsi.

Altii intrebau ce parere oficiala are Papa si altii incepusera deja sa vina cu argumente pentru frauda. Nu imi dati in cap, eu spun doar ce-am vazut.
citat: "De ce nu sunt ele mediatizate? De ce nimeni in lume nu deschide gura despre aceasta mare minune? De ce sunt televizate in direct o multime de lucruri lipsite de orice importanta dar despre minunea Sfintei Lumini se feresc cu totii sa zica ceva? Pentru ca cei care conduc prin mass-media opinia publica stiu puterea acestei minuni si nu doresc intoarcerea la ortodoxie. Nu doresc ca oamenii sa se intoarca la Dumnezeu cu adevarat. Pentru ca atunci ar deveni liberi si nu ar mai putea fi dominati si manipulati."
am incheiat citatul: http://www.sfant.ro/sfanta-lumina.html