25.08.2009, 23:56:11
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de hmiron
Ii admir pe amandoi, insa chiar daca Puric este un mim de exceptie, am o slabiciune pentru Plesu. Sunt de parere ca indiferent pe ce pozitie va situati fata de Plesu (are multi contestatari), trebuie sa-i admirati excelenta in uzul limbii romane. Eu l-am apreciat si pe regretatul Pruteanu, chiar daca n-am fost de acord cu multe din opiniile lui politice, pentru ca a militat pentru o limba romana corecta - unii au de obicei sa amestece mereu limba ca stiinta cu nationalismul patriotard, dar eu nu sunt asa, chiar daca ma consider un patriot.
Puric e un actor bun. Il mai vad la televizor cum vine si spune despre ortodoxie si n-am nici un dubiu ca in felul sau doreste binele tarii si al poporului. Dar, uneori, iesirile dumnealui mi se par prea radicale, prea inflacarate - si infierbantarea asta nu lasa uneori loc de discutii constructive.
Altminteri, cum au zis si alti forumisti, este duelul celor doi domni, in care nu trebuie sa ne bagam.
PS: daca n-ati facut-o inca, cititi "Despre ingeri", de A. Plesu. E o carte excelenta.
|
Corect. Nimeni nu contesta personalitatea domnului Plesu, dar argumentele mi se par putin exagerate. Si eu recomand sa citim "Despre ingeri" ca sa intelegem "Cine suntem".
|