Citat:
În prealabil postat de eugenb
Intrebare :
De unde ai mai scos si acest nume de user ? Este la fel ca si sustinerea lui Plesu. El o sti ceva, dar nu spune la ceilalti cu adevarat ce are cu Puric. Cred ca ii este frica sa nu-i "fure" auditoriul.
Eu tot n-am inteles cum il slaviti pe Plesu dupa ce "antecedentele" sale ne trimit cu gandul la Noica ... legionarul. O fi gandit el religios acuma (dar si "sarpele" a fost creeat de Dumnezeu), dar sa aprobi impuscarea lui Iorga este prea mult pentru mine. Nu mai fac referire la atatia altii, care au murit din ordinul "Capitanului" ... cred ca stiti la cine ma refer, si Noica nu i-a "certat", dimpotriva ... Vizitele pe care le facea Plesu la Noica (in Marginimea Sibiului - la Paltinis) este foarte clar ca nu putea sa le faca daca nu avea ... "bilet de voie" de la Securitate. Si atunci se naste o intrebare : Era "racolat" de Securitate sau nu ? Trebuia sa "toarne" la Securitate ce vorbea cu Noica sau nu ? Daca nu era "racolat" de Securitate, inseamna ca putem crede ca l-a "racolat" ... Noica si-l "indoctrina" cu ideile "Legionare". Asa ca Plesu nu este un om ... "curat". Mai "curat" decat el mi se pare domnul Puric ...
Si mi se pare ca acordati prea multa importanta "refularilor" unui om care nu este cinstit nici cu cei pe care ii conducea pe vremea cand era "mare Sef al Cultelor". Sa va aduc aminte de felul cum a ajutat BOR -ul, ca cei din Diaspora sa fie apropiati de tara "mama" ? Adica ... deloc.
Plesu este "multilateral" amestecat si cu politica actuala, de nici nu mai stim ce sa intelegem de la el ... Numai un om "cu frica lui Dumnezeu" nu mai este. Si cine il ... deranjeaza este imediat luat la "trei pazeste" (sau ii ... opreste dreptul de a-si expune parerea. Daca cautati pe NET veti gasi destule exemple. Vedeti si in "ziare.ro" - acum "realitatea.ziare.ro", ce a patit unul care a indraznit sa nu fie de aceasi parere cu Plesu in ziarul "Adevarul".
Sa fie atunci domnul Plesu un om care merita sa fie urmat ? Ma indoiesc ...
P.S.
Ar fi mai bine sa va alegeti altceva de discutat ... Plesu nu merita sa va pierdeti timpul cu el ... Cel putin aceasta este parerea mea. Dumneavoastra faceti cum doriti, este "Voia Dumneavoastra" !
|
Sunt aproape de acord cu ce spuneti. Dar atentie, "legionar" inseamna tot romanul adevarat inainte de anul 1938, cand toti legionarii de frunte care reprezentau de fapt toata suflarea romaneasca a vremii, a fost lichidata. Din 1938, vorbim de Garda de Fier condusa de Horia Sima - prin intrigile lui Carol al II-lea - insemnand compromiterea si distrugerea curentului legionar - lupta pentru Hristos a tuturor romanilor. De aici ne vin "sfintii inchisorilor" si marile voci ale ortodoxiei romane de azi. Iorga a fost ucis de "gardisti" - ramasite xenofobe si fasciste dupa masacrarea elitei legionare, compusa din intelectuali si studenti, multi dintre ei teologi de frunte. Venirea lui Horia Sima a provocat si ruperea de generatia care a creat "Legiunea Arhanghelului Mihail". Atat curentul zis "legionar" cat si miscarea de renastere evanghelica in BOR, "Oastea Domnului", au luat fiinta la chemarea mitropolitului Nicolae Balan al Ardealului, in primii ani dupa intronarea sa. Acestea au fost indreptate intai impotriva comunismului si libertinajului de dupa razboi, apoi a lui Carol al II-lea care traia in desfranare, fiind un antimodel de urmat pentru popor.
Doamne ajuta!