View Single Post
Vechi 27.08.2009, 13:17:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
- Ușa inchisă sau incheierea perioadei harului pentru păcătoși in 22 Oct. 1844

...
Aceasta e originea teoriei ,,ușii inchise’’. Atunci, n-avea nici o legătură cu sanctuarul, nici din cer, nici de pe pămant. Această legătură a fost făcută mai tarziu. N-au avut ,,lumină’’ asupra problemei sanctuarului decat după mai mulți ani de zile după ce au predicat teoria ,,ușii inchise’’. Acest lucru s-a intamplat abia cinci ani mai tarziu (1849) cand adventiștii de ziua a șaptea au inventat teoria ,,ușii deschise’’ din Apoc. 3:7, 8. Insăși doamna White afirmă această poziție. Ea spune: "Revelația asupra 'ușii deschise și inchise' de la paginile 34-37 mi-a fost dată in 1849. Aplicația versetelor din Apoc. 3:7, 8 dată sanctuarului ceresc și a lucrării lui Hristos era complet nouă pentru mine. N-am mai auzit pe nimeni enunțand această teorie. " ("Supliment" la "Experiență și viziuni" p. 2).
Iată un lucru semnificativ. După 1844, timp de cam vreo șapte ani, Termenul ,,ușă inchisă’’ apare mereu in toate articolele scrise de toți adventișii de ziua a șaptea din acea perioadă : articole ale doamnei White și ale liderilor White, Holt, Arnold, Bates și alții. E in centrul argumentelor lor. Teoria era atat de proeminentă incat au fost numiți "inchizători de ușă." La inceput, adventiștii de ziua a șaptea au adoptat teoria sanctuarului ca să dovedească faptul că ușa harului s-a inchis in 1844, o teorie pe care o susțineau atunci doamna și toți ceilalți. Iată dovada mea asupra acestui lucru:
Ann Arbor, Mich., 1Dec., 1887
"Liderul D.M. Canright: Am ținut ziua a șaptea aproape un an, cam pană in 1848. In 1846 am explicat ideea sanctuarului intr-un articol dintr-un număr special al ziarului Day Star, Cincinnati, O. Scopul acelui articol era să sprijine teoria că ușa harului s-a inchis, o teorie pe care eu și aproape toți adventiștii care adoptaseră vederile lui William Miller am susținut-o din 1844 pană in 1848. Da, știu că Ellen G. Harmon, acum doamna White susținea teoria ușii la acea dată.
Cu sinceritate, al dumneavoastră,
"O.R.L. Crosier."
Ascultați acum ce spune doamna White:
Topsham, Me., 21Apr., 1847
". . . Domnul mi-a arătat in viziune, in urmă cu mai mult de un an, că fratele Crosier avea adevărata lumină cu privire la curățirea sanctuarului, etc. și că era voia Lui ca fratele C. să scrie viziunea pe care ne-a transmis-o in Day Star (extra), din 7 Feb. 1846. Mă simt mai mult decat autorizată de către Domnul să recomand acel număr special fiecărui sfant."

...
Doamna White iși adaugă mărturia la cele de mai sus după cum urmează: "După trecerea timpului așteptat in 1844, adventiștii tot credeau că venirea Mantuitorului era foarte aproape; susțineau că . . . lucrarea lui Hristos de mijlocitor pentru om inaintea lui Dumnezeu s-a sfarșit" ("Tragedia veacurilor," ediția din 1884, p. 268). E limpede ca lumina zilei din mărturisirile din scrierile ei că un timp după 1844 adventiștii de ziua a șaptea au crezut că ușa harului s-a inchis.
"Acesta este modul in care Ellen White ,,profetea,,: cand vreun lider venea cu o ideie inovatoare, imediat si ea venea cu o ,,viziune,, cu ,,confirmare cereasca,, iar in acest caz la mai mult de un an. Asta se cheama profetie?!!! Care profet avea nevoie de cineva mai destept decat el in afara de Dumnezeu care sa-i dea idei?? Sunt multe astfel de exemple."

poi asha au facut totzi sfintzii, se rugau la Dumnezeu shi Domnul ii lumina, sau tu spui ca nu era bine ca ar fi trebuit sa fie ea infailibila shi altzii sa fie complet lipsitzi de Lumina lui Dumnezeu? poi fiecaruia ii da Domnul cate ceva shi ea arata prin asta smerenie ca iata ca nu ei i-a dat Dumnezeu explicatzia cu sanctuarul shi ca nu este nici o inovatzie ci e de la El... ca doar e vorba de ceva sfant: un cort, un loc, un altar, un loc de rugaciune...

din ce ai prezentat eu trag concluzia ca ei aveau Har dar acela s-a luat de la ei, caci nu mai puteau converti pe nimeni caci usha se inchise, shi usha se inchise caci Harul credintzei shi marturia lui Hristos nu locuieshte in pacatoshi ci in sanctuare sfinte... deci in sfintzi...

e simplu,

teoria ushii deschise shi inchise este practic ce li s-a intamplat lor, Harul pe care il primisera li s-a luat, usha li s-a inchis pentru ca Harul nu locuieshte in pacatoshi, deci ei cazusera sub anatema, in gresheala, interpretarile lor erau greshite shi teoriile lor mincinoase, astfel usha s-a inchis, Harul li s-a luat shi nu au mai putut converti pe nimeni caci nu mai simtzeau Harul Duhului Sfant...

iar teoria e perfect valabila caci se explica pilda celor 10 fecioare... se inchide usha shi cele nebune raman pe afara caci nu erau pregatite sa intre la nunta...

in concluzie nu-mi dau seama exact ce sustzii ca e aberant? asha s-a intamplat, li s-a luat Harul, s-a inchis usha ca erau pe un drum greshit... shi ei au marturisit-o foarte clar... spunand ca nu le ramane decat sa rabde... caci la a se intoarce la dreapta credintza nu se gandisera... sau catzi sfintzi parintzi nu marturisesc ca au pierdut Harul shi dupa multa rabdare shi rugaciune l-au reprimit de la Hristos... prin lacrimi shi pocaintza... deci ei marturiseau corect de la viziunile ce le primeau... ca erau ingereshti, ca de aia se cheama ingerii lui... dar i-a pacalit antichrist cu minciunile lui, i-a atras in inshelare shi au ajuns ingerii lui antichrist... luindu-li-se Harul din pricina pacatelor shi caii greshite... deci v-am zis ca cei ce au interpretat shi au hotarat au introdus minciuna in adunarea lor... schimband randuielile mantuirii shi cazand sub inshelare...

deci ei credeau ca in general s-a inchis? ca Hristos nu mai da niciunui om Harul credintzei? poi asta inseamna ca nu se mai sfintzeshte nimeni shi nimeni nu mai are viatza sfanta... lucru fals shi absurd... deci probabil anul ala se referea doar la ei... iar ei l-au extrapolat... sau ce se crede ca nu va mai exista Credintza in Hristos? caci Harul este marturia lui Dumnezeu shi a Lui Hristos Domnul shi credincioshia sfanta fatza de El (sf Treime)... iar acest lucru, pierderea Harului se intampla cand omul se leapada de Hristos shi primeshte impreuna cu totzi apostatzii pe fiul pacatului, al faradelegilor... pe satana drept stapan... shi i se inchina...

deci Harul este pana la judecata finala caci la judecata eshti pus in fatza Adevarului faptelor tale... deci cei ce au ales Harul shi Darul shi sfintzirea nu vor mai ajunge la judecata... caci s-au mutat de la moarte la Viatza...

deci ei credeau ca 1844 este sfarshitul shi a fost judecata finala? nu pot sa pricep decat ca ei nu mai simtzeu Harul dupa 1844, deci unii din ei sau chiar totzi au pierdut Harul shi au ramas cu viziuni, cu vedenii... s-au departat de la Cale, au cazut in eres shi o marturiseau cu durere...

Last edited by vsovi; 27.08.2009 at 13:46:50.