View Single Post
Vechi 27.08.2009, 16:41:17
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
[b]Tr

Asta-i rautate! Dac-ai sti cata lume asculta de preoti, n-ai mai vorbi asa, iar pe parintele Piciorus nu l-ai vazut niciodata predicand cuvantul lui Hristos, deci n-ai de unde sti! De fapt nu discutam cine il marturiseste mai bine si mai frumos pe Hristos, ci cum se intampla asta? Daca nu intelegem clar nuanta a ceea ce inseamna credinta in Iisus, suntem tentati sa ne pierdem in nebunie! "Sa ne iubim unii pe altii... " pentru unii poate insemna sex. Daca o spune preotul in biserica stim ce inseamna si nu-l divinizam pe preot pentru ca spune treaba asta atat de frumos, ci ne gandim la iubirea intru Hristos! Eu cred ca in jurul asta ar trebui sa se invarta subiectul acestui topic, nicidecum cine-i Plesu asta si de ce-si permite sa critice caderea in ridicul a d-lui Puric?
Si mai e ceva: mie mi separe ca se bagatelizeaza rolul bisericii crestin-ortodoxe. Daca tot gasim cuvantul lui Dumnezeu la conferinta unde mai putem lua o pauza de-o tigara, sau mesteca guma, la ce ne mai trebuie biserica? Nu mai ramane decat Mr. Piric sa inceapa sa spovedeasca si sa impartaseasca, pentru ca n-ar fi de mirare ca oamenii care-l cauta sa-i recunoasca plini de recunostinta acest merit!!!
Dar Hristos ce-a facut? A stat legat de templu?
Nu intelegeti ca e nevoie ca si oameni ca Puric sa-si lucreze talantul dat de Dumnezeu pentru a duce oamenii in biserica unde sa-i asculte pe preoti.
Am aceasta experienta si de aceea sustin atitudinea lui Puric, nu pentru ca-l admir.
Am realizat candva un spectacol cu vreo 70 de elevi, pentru Duminica Sfintilor Romani. Succesul a fost peste asteptari, unii parinti sau bunici ma opreau pe strada sa-mi impartaseasca impresiile si cei mai multi spuneau "Nu stiam ca exista o duminica a sfintilor romani". E vorba de talantul fiecaruia, darul dat de Dumnezeu in slujba mantuirii proprii si a aproapelui. Pentru fiecare Dumnezeu a croit un drum si nu sunt doua la fel. Si nu putem bate la usa raiului daca nu am tras pe cineva dupa noi. Ce nu e cu putinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu. Poate de la o conferinta a d-lui Puric, un om va afla chemarea la Dumnezeu si intr-o zi va pasi usa bisericii, va asculta preotii si teologii. Dar pana acolo e nevoie de cineva trimis de Dumnezeu, sa-l corupa pentru o clipa in care sa-l inunde harul Duhului Sfant.
Necunoscute sunt caile Lui!

Last edited by teatru-copii; 27.08.2009 at 16:43:31.
Reply With Quote