Citat:
În prealabil postat de mihailt
Unii legionarii aveau niste teorii ciudate.
Corneliu Zelea Codreanu zicea ca ei sunt aparatorii lui Dumnezeu.
Da acesti legionari nici macar Sfanta Scriptura nu o inteleg ca nu vad ca acolo la Sfanta Scriptura dupa Sfantul Ioan Teologul pasajul cand Dumnezeu Iisus Hristos isi arata atotputernicia si faptul ca lasa sa fie rastignit de buna-voie:
"4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați?
5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.
6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ.
7.Și iarăși i-a întrebat: Pe cine căutați? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul.
8.Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutați pe Mine, lăsați pe aceștia să se ducă;
9.Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul.
"
Dan Puric nu e militarist.
|
Putem continua, pe alta cale. Istoria nu se intelege, decat atunci cand ai prilejul sa te intalnesti cu ea, cu oamenii care au trait-o, sa o cauti prin praful unor arhive, anticariate. Am avut ocazii de acest fel, dar sunt si publicatii recente despre acest subiect. Precizez doar ca perioada interbelica este una foarte violenta pentru intreg spatiul european, iar la noi e marcata de o opozitie puternica a maselor populare fata de rege (un fel de razboi civil).
Cu Puric am precizat ca e gluma.
Doamne ajuta!