View Single Post
Vechi 28.08.2009, 03:27:15
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antonio Vezi mesajul
Multumesc pentru link si multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Incep sa'mi fac alta idee despre Purgator dar inca ma framanta o chestie.
Daca acesta nu exista, de ce lui Padre Pio si in general la alti sfinti, Mantuitorul lea vorbit despre asa ceva?
Dar poate acela nu era Doamne Iisuse ci Satana. La fel si la Medjugorje.
Dar, aici naste alta dilema. Mantuitorul a zis:
După roadele lor îi veți cunoaște. Matei (16;7)

Si din ce am auzit, din ce am citit pana acum despre Medjugorje (mesajele plus minunile din viata oamenilor de rand), multa lume s'a schimbat in bine. Crestinii de acolo sunt mult mai credinciosi. Si multi oameni (si romani) au devenit mai buni, mergand acolo, inclusiv ortodocsi (cititi cartea Pelerin ortodox la Medjugorje).

Deci, stau acum si ma gandesc... e bine sa fac eu acele rugaciuni? E bine sa ma rog la preasfanta inima a lui Iisus?
Dupa ce am citit o parte din cartea Papalitatea schismatica (parca asa era titlul) am din ce in ce mai multe dubii despre credinta in care am crescut.

Iarta-ma Doamne!
Draga Antonio,

Eventuala ta convertire la ortodoxie este o chestiune pe care numai tu o vei decide.
Dar nu te poti converti si in acelasi timp sa pastrezi credinta in Purgatoriu :)
Pentru ortodocsi aceasta este o erezie. Oricum cred ca e mai bine sa iti explice un preot chestiunile astea, sunt convins ca exista preoti printre cei care posteaza pe acest forum.

In ceea ce priveste pe Padre Pio si ceilalti sfinti la care te referi, Iisus le-a putut vorbi despre asa ceva tocmai din cauza ca ei erau catolici. Pentru ortodocsi, Padre Pio a fost indus in eroare, nici vorba sa ii fi spus Iisus despre Purgatoriu din moment ce acesta nu exista pentru ortodocsi.

In ceea ce priveste Medjugorje si Fecioara Maria, ortodocsii din cite stiu nu neaga ca Fecioara Maria ar putea savirsi minuni. Dar cultul Mariei, asa cum este acesta in confesiunea catolica, ma tem ca este pentru ortodocsi o erezie.
Din nou, verifica cu un preot, eu imi dau cu parerea de pe pozitia unui ateu :)

Din cite stiu, rugaciunile catre Iisus sunt acceptate si chiar mai mult, recomandate, de catre absolut toate confesiunile crestine. Asa ca nu vad nici o problema cu asta :)

Dubiile tale nu sunt anormale, tocmai au fost publicate niste scrisori ale Maicii Tereza care arata ca si ea avea dubii destul de mari.

Mie, ca observator relativ obiectiv fata de cele 2 confesiuni, imi faci impresia ca nu esti inca pregatit sa te convertesti la ortodoxie.
Fani71 are dreptate, diferentele intre ortodoxie si catolicism nu sunt foarte mari. Dar problema e ca unele din acele diferente sunt privite ca erezii de catre conducatorii celor doua confesiuni.

P.S. Ma mira ca nu ai ridicat inca problema filioque, de unde vine Duhul Sfint. Asta e un motiv de neintelegere fundamental intre catolici si ortodocsi, mai mult chiar decit cultul Mariei.

Last edited by razvan4; 28.08.2009 at 03:56:00.
Reply With Quote