@antonio: comunismul are la baza ideologia marxist-leninista, nu ateismul, asa cum gresit spui. Ateismul impus de catre Stalin nu era decit un efect secundar si nu poate decit sa repugne oricarui om normal, si spun asta fiind ateu.
@mihailt:
Ai o conceptie despre lume care pe mine ma socheaza. Facind abstractie de milioanele de oameni asasinati de regimul comunist din Rusia, comunismul a dus si la milioane de morti ca urmare a infometarii impuse intentionat Ucrainei in anii '20-'30. Acolo i se spune Holodomor (genocidul ucrainean), ceva asemanator Holocaustului impotriva evreilor, si e periculos sa negi asa ceva in fata unui ucrainean. Pe linga asta a dus la saracirea si inapoierea tehnologica si economica nu numai a Rusiei, ci si a jumatate din continentul european.
Cum poate fi asa ceva un lucru bun ?
Mai departe, spui despre regimul tarist ca nu era un "regim crestin cu iobagii legati de glie". Crestinismul nu are nimic de a face cu iobagia sau sclavia. Pe linga faptul ca tarul Nikolai era uns de Patriarh si conducea prin drept divin, cum era norma in acele vremuri, ca si regii Romaniei, iar regimul tarist era un regim profund religios, iti reamintesc faptul ca in Tarile Romane sclavia tiganilor a fost abrogata abia in secolul XIX. Conform doctrinei crestine oamenii sunt egali numai in viata de apoi, unde nu poti lua nimic din viata aceasta. In viata aceasta oamenii nu pot fi egali asa cum vrei tu, unii vor fi intotdeauna mai bogati decit altii. Timp de sute de ani proprietarii de sclavi si-au justificat detinerea de sclavi prin precepte religioase.
Mai spui ca in Biblie prin termenul de "boieri" sunt desemnati dracii, draci care ar fi fost inselati de "duhurile rele". Asta e ceva nou pentru mine, probabil ai citit alta Biblie decit cea pe care am citit-o eu. Probabil ca Biblia aceea a ta este de fapt manifestul comunist.
Ti-am mai recomandat pe alt topic sa citesti Biblia macar, daca pentru literatura patristica nu ai timp. Daca ai face asta, ai vedea ca parerile tale sunt contrazise chiar acolo. Pana atunci ar fi poate util sa te abtii cu afirmatii privitoare la textele biblice.
"Duhurile rele" la care faci aluzie nu exista conform doctrinei religiei la care pretinzi ca aderi. Exista cel mult niste ingeri cazuti carora in limbaj popular li se spune draci sau diavoli. Duhurile tale rele imi evoca mai curind credinte religioase legate de vrajitorie decit de crestinism.
Last edited by razvan4; 28.08.2009 at 05:18:11.
|