Subiect: Mediocritatea
View Single Post
Vechi 28.08.2009, 09:21:39
OmuBun
Guest

Implicit

Mediocritatea e o "insusire" cu care te nasti. Ca si cum ai avea ochi albastri sau verzi... Dar, oameni buni, daca suntem intr-un fel sau altul, nu e meritul nostru. Nu poti sa razi de un om fiindca-i urat! Nu poti sa razi nici daca - dupa sistemul nostru de valori - il catalogam ignorant, prost, mediocru. El nu stie, saracu' fiindca nu-i dotat de Mama-Natura. Ce poti sa reprosezi celui care asculta manele? Daca nu-i intelege pe Beethoven sau Bach ce vina are el? Ce merit sau ce vina avem noi ca ne-am nascut in tara asta atat de frumoasa dar atat de... manelista?
Menirea de a fi preot mi se pare extraordinar de grea si delicata. Pentu ca de tine depine ce faci in fiecare clipa, iar o vorba un gest, o fapta are greutate insutita. Cu blandete, bunatate, intelepciune si rugaciuni adanci, cred ca poti face fata situatiilor dar nu-i usor. Imi inchipui atatia care se scalda in afaceri dubioase cu multa suferinta si lacrimi in culise, dar care ofera cu generozitate mascata bisericii sume de bani, iar preotii ii trateaza ca pe niste imparati (nu ma refer la Gigi Becali ca asta tot mai are frica si respect fata de Dumnezeu!). Poate ca nu preotii sunt de vina, fiindca nu toti sunt inzestrati cu harul vederii sufletului, dar nu inteleg cum poti pune "caramizi insangerate" la baza unui lacas sfant? Si mai ales sunt mult prea "ignorant" sa inteleg cum pentru a se impartasi un om de rand, i se dau niste canoane, iar unuia care oricum are destule pe suflet pe care nu le spune, multi bani, masini tari si vile, e tratat cu mult respect si evlavie si nu i se cere nici macar sa invete crezul. Darul adevarat este acela care il dai din ce ai mai scump si nu din ce-ti prisoseste!

Dumnezeu sa ne ierte de pacatele pe care le facem din ... ignoranta!!!
Reply With Quote