View Single Post
Vechi 28.08.2009, 14:21:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Regimul comunist a asasinat oamenii?
Pe oamenii i-au asasinat alti oameni inselati de draci.
Si altii inselati de duhuri rele au aruncat cu o bomba nucleara si au omorat spre un milion de nevinovati.Da aceia aveau vederi comuniste?Nu aveau.

Pai in Sfintele Manastiri cu viata de obste nu e asasinat nimeni si tot comunism este ca toate proprietatile sunt comune.Si calugarul munceste pentru binele intregii obsti.Oare Sfintii Apostoli cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos aveau fiecare punga lui si isi vedea fiecare de mancarea lui sau aveau o punga de obste,mancau impreuna si ce mai ca era fratie adevarata si viata la comun?Ala nu era comunism?
Ba era.
Mihail, ma dezamagesti.
In comunism nu i-a intrebat nimeni pe oameni daca vor sa intre sau nu, la manastire se intra de buna voie. Este o deosebire ESENTIALA. O manastire de altfel este o minisocietate, este o comunitate, ca o familie. Daca e pe asa pot spune si ca orice familie ar fi comunista, ca de obicei sotii isi pun bunurile in comun. de altfel, nu prin asta s-a caracterizat comunismul, ci prin luarea bunurilor de la cei care aveau pentru a le pune in mainile nu ale tuturor, ci ale statului, de la care cei care conduceau isi luau cat vroiau, iar ceilalti se descurcau cum puteau.
Sigur ca un regim actioneaza prin oameni, ca doar nu e un robot impersonal care omoara oamenii de la distanta. Dar sistemul respectiv este stramb din start, daca duce la atatea crime, la pierderea libertatii celei mai elementare, la minciuna atotgeneralizata..
Nu stiu cati ani ai, cred ca esti tinerel si nu ai apucat acele vremuri, eu insa le-am apucat in adolescenta si stiu cum era comunismul. Mai citeste si tu niste carti cu marturii ale celor care au fost prin inchisori sau pur si simplu au trait anii de dupa razboi cand au luat comunistii puterea.