Citat:
În prealabil postat de antonio
Buna tuturor,
din ce am citit si citesc (Parintele Cleopa, Staniloae, Nicodim Mandita plus alte reviste) sunt din ce in ce mai confuz.
Bunicii mei sunt ortodocsi dar au trecut la catolicism. Chiar daca tatal si mama mea au fost botezati la ortodocsi eu am fost botezat la catolici.
Dar uite ca acum sunt din ce in ce mai confuz, parca nu mai inteleg nimic.
Parintii ortodoxi zic ca Purgatorul nu exista. Preotul meu zice contrariul. Am citit viata lui Padre Pio si un calugar zicea ca Sfantul din Pietricilna spovedea sufletele din Purgator.
[...]
Sper ca Dumnezeu sa ma lumineze!
|
Dar din surse catolice te-ai informat? Explicatia preotului nu era destul de satisfacatoare?
Citat:
Multumesc pentru link si multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Incep sa'mi fac alta idee despre Purgator dar inca ma framanta o chestie.
Daca acesta nu exista, de ce lui Padre Pio si in general la alti sfinti, Mantuitorul lea vorbit despre asa ceva?
Dar poate acela nu era Doamne Iisuse ci Satana. La fel si la Medjugorje.
Dar, aici naste alta dilema.  Mantuitorul a zis:
După roadele lor îi veți cunoaște. Matei (16;7)
Si din ce am auzit, din ce am citit pana acum despre Medjugorje (mesajele plus minunile din viata oamenilor de rand), multa lume s'a schimbat in bine. Crestinii de acolo sunt mult mai credinciosi. Si multi oameni (si romani) au devenit mai buni, mergand acolo, inclusiv ortodocsi (cititi cartea Pelerin ortodox la Medjugorje).
|
Pozitia oficiala a BC fata de aparitile de la Medjugorje e cam sceptica, daca se va schimba nu stiu, mai interesante mi se par minunile de la Fatima si Lourdes care au fost verificate si considerate demne de crezare.
Citat:
Deci, stau acum si ma gandesc... e bine sa fac eu acele rugaciuni? E bine sa ma rog la preasfanta inima a lui Iisus?
Dupa ce am citit o parte din cartea Papalitatea schismatica (parca asa era titlul) am din ce in ce mai multe dubii despre credinta in care am crescut.
Iarta-ma Doamne!
|
Tu citesti carti ziditoare de suflet, nu glumesti. Daca vrei sa inveti de la ortodocsi(ca ai avea ce) eu ti-as recomanda "Ne vorbeste parintele Ilie Cleopa", e mult mai buna din punctul meu de vedere.
Citat:
Am terminat de vizionat filmul Inger Digital. Cutremurator! Mai ales partea cu racnetele din iad.
|
Si eu care credeam ca "Totusi unde este Osama bin Laden" e un documentar interesant.Daca macar n-am vazut raiul prin telescop e bine ca am inregistrat voci din iad.Eu i-as premia cu premiul Nobel pe acei domni care au facut aceste cercetari.