Parintele Justin Parvu a fost declarat de unii "duhovnicul neamului".
Acum nu cred ca sta in BOR numai in parintele Justin Parvu.
Eu nu am nimic cu parintele Justin dar punctul sau de vedere cu privire la actele biometrice mi se pare gresit.Si zic alti parinti duhovnicesti asta.
Foarte bine si frumos ca primeste atat lume la povatuit duhovniceste si la Sfanta Manastire sunt ospitalieri si portile sunt totdeauna deschise.
Dar Ion Coja a tinut o predica absurda la adormirea Maicii Domnului.
Pai avorturi sunt pentru ca tinerele se uita la filmele,muzicile si emisiunile produse de tot felul de posedati.Si de acolo le vin tot felul de pofte dubioase.
Pe vremea comunistilor era bine ca nu era la televizor atata moarte sufleteasca oferita ca acum.Gradina Maicii Domnului e Sfantul Munte.
Tinerele din Romania si nu numai tinerele umbla imbracate despuiate ca alte salomei de pe vremea Sfantului Ioan Botezatorul.Si "taie capul" barbatilor -adica barbatii poftindu-le isi pierd rationalitatea si devin mai jos ca animalele.
Normal ca exista si adevarat cultura si filme nepagubitoare sufleteste si muzica la fel.
Mai apoi papa Ioan Paul al-II-lea s-a intalnit cu Mahatma Gandhi.De ce sa fie laudat la predica la Sfanta Manastire Petru Voda?
Mai apoi de ce arhiereii sa nu se implice in politica?
Nu a zis parintele Cleopa de stat si Biserica?
Asa zice si la imnele Sfantului Simeon.Acum mie nu prea imi place acest punct de vedere dar daca asa zic Sfintii Parinti inseamna ca asa e mai bine.Nu poate Sfantul Sinod sa dea ascultare la un arhiereu sa candideze la alegerile prezidentiale?
Nu o sa le castige?
Eu cred ca le castiga.
Pai patriarhul Ciprului nu a fost si presedinte al Ciprului?
Da nu cu forta ci alegand populatia sa nu sara nu stiu care mai apoi ca nu a venit la conducere democratic respectivul.
Da nu Ion Coja care vrea sa reinstaureze regimul feudalisto-nazist.Cate sanatorii pentru oamenii bolnavi au facut legionarii?Sau cate camine in care sa fie tratati cei cu probleme din nastere?Pai cum sa te aliezi cu Hitler care era posedat si sustinea teoria supra-omului?Daca careva se naste avand probleme de sanatate ce faci il bagi la gazare sau il lasi sa moara de foame ca nu e bun pentru "super-societatea" de sicrie varuite?
De posedati si inselati de duhuri rele cu muschi pe ei si cu forma fizica impresionata dar cu suflete roase de patimi felurite?Daca zice ca trupul e templul Duhului Sfant acesta se construieste cand omul urmeaza legea Domnului si participa la Sfintele Taine.Si oare cand il vezi pe un Sfant Parinte precum parintele Cleopa de stia stiinte multe si teologie si toate celea nu e acela icoana a lui Dumnezeu?
Si nu e acela templu insufletit al Duhului Sfant?Sau cand vezi pe un inginer Sfant precum Nicolas Tesla prin care Dumnezeu a dat niste tehnologii uimitoare umanitatii?Au fost revelate pur si simplu.
Pai Tesla a fost ascet si probabil e Sfant si prin uneltirile diavolilor i-a fost ars trupul.Aceia sunt temple ale Duhului Sfant.
Parintele Justin Parvu a facut camine si spitale pentru batrani si pentru maicile bolnave si pentru copii strazii.
Sa faca si cei de la ND si urmasii legionarilor asa actiuni sociale nu tot sa se tina de revolutii violente si manifestatii care nu sunt crestinesti.Ci sa schimbe omul explicandu-i cum stau lucrurile pe cat poate pricepe.
Last edited by mihailt; 28.08.2009 at 23:01:11.
|