Citat:
În prealabil postat de antonio
Ma intreb acum... oare mixajul rasial, nu e si el parte integranta din acest mare plan de globalizare a lumii?
La televizor, in ziare si'n general in mass-media se promoveaza intens.
Insa daca privim in trecut, asa ceva era de neconceput. Nu vedeai un yankee cu o africanca sau un african cu o yankee. Sau un roman cu o tiganca sau o tiganca cu un roman.
Personal, am intrebat si pe cativa batrani si nu erau de acord!
Daca sora/fratele, fiica/fiul, tatal/mama dumneavoastra ar umbla cu un negru/negresa sau tigan/tiganca, ati fi de acord? Vreau un raspuns sincer chiar daca stiu ca este un subiect delicat.
Ce parere aveti?
Aceste cuvinte le-am scris fara nici un sentiment de rasism sau ura impotriva altor rase. Vreau sa cunosc doar parerea voastra sincera.
|
Amestecul dintre natii si rase este un fenomen modern, nu cred ca este vreun plan. Este datorat micsorarii distantelor, migrarilor masive... De altfel, si tu esti in Italia din cate inteleg, roman fiind.
Dar si altadata se amestecau rasele si natiile. Nu exista natie pura. Cate popoare migratoiare au trecut orin Romania, crezi ca nu au lasat nici o urma?
Eu cred ca altceva trebuie sa-i uneasca pe oameni, nu rasa sau nattiunea. Uite ce zice sfantul Pavel: in Hristos, sa nu mai este nici grec nici iudeu.
Cunosc un preot ortodox care este casatorit cu o japoneza ortodoxa, de exemplu.. Au copii minunati si sunt o familie de dat de exemplu.
Amestecul devine o problema daca nu exista nici un principiu unificator.
Ce as zice daca in familia mea cineva s-ar casatori cu cineva de alta natie sau rasa? Pai, m-as bucura, daca ar fi uniti si ar avea in comun lucrurile esentiale. Mi s-ar parea interesant sa am in familie pe cineva diferit de noi ceilalti, chiar.
De altfel, si eu sunt casatorita cu un belgian. Daca traiam cam acum 100 de ani, familia lui s-ar fi impotrivit vehement cael sa se casatoreasca cu o venetica si poate cine stie, asta ne-ar fi despartit pana la urma. Asa ca sunt recunoscatoare pentru acest efect colateral al globalizarii.
Incercati sa vedeti problema din unghiul vostru, a atunci cand cineva il intreaba pe Hristos cine este aproapele meu, iar El ii spune o parabola din care este PENTRU CINE suntem noi aproapele (ma refer la Bunul samaritean). Intrebarea sa fie deci: cum m-as simti daca cineva nu s-ar casatori cu mine deoarece familia lui ar fi contra, pentru ca eu sunt de alta rasa sau alt neam?