Parca si tracii/dacii erau monoteisti nu?
In fine, probabil ca anumitele prejudecati pe care le au adeptii celor 3 mari religii plecate de la Avram nu se vor stinge niciodata. Natura lor nu e pur religioasa ci si una pur istorica, oprimarea secole la randul de musulmani a crestinilor, aducerea comunismului de catre evrei, mascrerea milioanelor de evrei pe teritoriul Europei care se vrea crestina, etc.
Cand eram mai mica eram asa mai nationalista si ultra-religioasa. Acum am invatat sa tolerez. Poate pentru ca traiesc intr-un oras in care ultraortodocsii evrei stau la picnic in acelasi parc cu crestini si musulmani convinsi. Pentru ca traiesc intr-o lume in care tolrenata in limitele bunului simt, in care atata vreme cat cu religia si obiceiurile tale nu il deranjezi pe altul (musulmanii o cam fac ce-i drept, si unii dintre ei se integreaza foarte greu - unii asemeni rromilor de la noi, dar sunt si persoane ok) si atata vreme cat contribui la prosperitatea tarii in care traiesti totul e ok.
Eu aici m-am inteles bine cu evreii, m-am ajutat cu ei, desi eu am ditamai crucea la gat si ei staua lui David.
|