Revenind la subiect...
as vrea sa spun ca eu am sentimente amestecate legate de tara.
Am observat in timp ca s-au mai schimbat lucrurile, dar din pacate unele si in rau.
Inca este saracie, deruta.
Nu avem de la cine lua exemplu si invata, am mai spus pe alt fir. Noi urmam un drum invers de al altora: noi adica de la stanga la dreapta, altii vor de la dreapta mai spre stanga.
Acum si cu criza asta...Cand vad ce someri trebuie sa apara si la n oi, concedii fara plata (acele 10 zile), peste tot concedieri si inchideri de firme.
Oare de ce pe noi ne loveste mereu cel mai greu? Doar si altii trec prin criza.
Probleme inca si inca in sanatate.
Nu-i vorba ca este greu acum peste tot.
Partea pozitiva:
Tot partea culturala si naturala ramane: locuri frumoase, librarii si anticariate pline de carti bune, spectacole, concerte.
Oamenii, si asta imi place, se imbraca mult mai frumos decat in vest. Dupa cum auzeam la televizor (acolo comparatia se face intre vest si alt stat estic), oamenii(femeile) inca pun valoare mare pe aspectul exterior si pre putin pe cel interior (minte, scoala, cultura).
Da, imi plac in tara si credinta, bisericile.
In rest, cine are inca persoane dragi si locuri de care se simt legate este mare lucru.
Exista oameni care tanjesc mereu dupa produsele romanesti indragite: sarmale, ciorbe, carnati, branza, anumite dulciuri (eu nu le gasesc bune ca acum multi ani inainte), anumite legume si fructe locale (leustean, loboda, gutui etc.). Ma rog, ca la mama acasa.
Altii cauta cartile...
Mai sper sa fie mai bine in tara. Nu stiu cand. Si sa fie si oamenii mai buni.
|