Profesorului Ion Coja i se poate reprosa ca a deviat de la subiect si ca a facut apel la profetii. A spus insa niste lucruri asupra carora merita sa meditam, daca ne interseaza propria mantuire si soarta neamului romanesc, nu numai burtica din dotare.
Cred ca e absurda ideea de a avea pasapoarte biometrice, nu faptul ca parintele Iustin semnaleaza ca acestea nu sunt benefice nici pe plan social si nici pe plan spiritual. Chiar trebuie sa-i punem botnita unui om care spune adevarul?
Desigur e periculos pe plan spiritual sa ne consideram niste alesi si sa ne culcam pe-o ureche, crezand ca problema mantuirii e rezolvata pentru ca ,,avem pile chiar la Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu." Fireste ca trebuie sa credem in ajutorul Maicii Domnului, in puterea ei de a ne ocroti. Daca intarim rugaciunea si nevointa si respectam poruncile divine, putem sa ne redresam ca neam, nu pedepsind pe cutare si pe cutare.
Poporul roman este din nou ,,incercat ca argintul" si vor ramane in tara si multi romani crediciosi care, fiind incomozi, o vor duce destul de greu sau chiar vor plati cu viata pentru indrazneala lor de a fi buni crestini. Fireste ca daca luptam pentru credinta nu suntem singuri, caci Maica Domnului va fi cu noi. Dar am spus DACA.
Asta am inteles din scrierile unor duhovnici buni. Caci Dumnezeu ii iubeste pe toti crestinii care-L cinstesc si nu cred ca are o slabiciune anume pentru romani. Iar daca ne aplica pedagogia divina, ar trebui s-o acceptam , nu sa fugim de greutati, si sa ne vindem chiar si sufletul pentru un blid de linte.
Cu prilejul acestei sarbatori cred ca era bine sa se puna accent pe viata in Hristos astfel incat chiar si pietrele sa fie induiosate pana la lacrimi. Daca a cedat microfonul altcuiva, inseamna ca parintele Iustin l-a investit cu incredere pe d-l Ioan Coja si n-avea de unde sti tot ce urma sa spuna.
|