Citat:
Parintii elevilor opteaza pentru confesiune. Am avut, ca diriginte, elevi de diverse confesiuni. S-a tinut cont de optiunea parintilor si cei care erau ortodocsi faceau orele cu profesori de religie ortodocsi, la fel si cei catolici. Doar cei musulmani nu aveau un profesor, in consecinta nu veneau la acea ora, care era ultima ora de curs din orarul zilei. Nu au existat niciodata discutii polemice in acest sens. Dar parintii isi doreau sa existe aceasta ora de educatie religioasa.
|
Da, deci sistemul de predare al religiei, in acest moment, merge pe ideea "daca sunt profesori, bine, daca nu, mergeti si voi acasa". Deci se face "pe genunchi", in mod pur romanesc.
Citat:
konijiro te inseli...chiar ca vorbiti numa de dragul de a va auzi vorbind in ceea ce priveste religia
|
Ceva argumente care se iti sustina afirmatia? Ia vezi mai sus.
Citat:
pe mine m-au ajutat mult orele de religie, a fost primul meu contact cu biserica.
|
Foarte bine pentru tine. Cine vrea contact cu biserica, sa se duca la biserica. Scoala e institutie a statului. Statul e laic. Nu pentru ca asa zic eu, ci asa zice Constitutia.