@Cristiboss - poate nu ai citit, sau nu ai inteles postrea initiala. Cuplul nu se intalneste in pat decat sambata seara, adica in dimensiune bisericeasca, duminica deja.
In rest sotul este plecat la lucru.
Cam cand ar trebui aceasta familie sa conceapa o familie?
Asta este problema si premeditarea.
Tu ce-ai face in locul lor? Abstinenta totala? Nu cred.
Si da, un copil este un dar de la Dumnezeu, indiferent cand se naste.
Pentru ca Dumnezeu este cel ce da harul vietii. Poti sa fii un sfant si sa te stradui numai in zilele prevazute de nu stiu cine, ca tot n-am inteles cine, si sa nu ramai insarcinata niciodata, sau sa ramai in fiecare zi. Numai de Dumnezeu depinde.
Poate asta nu va este voua clar.
@eudelasibiu - nu inteleg ce vrei sa spui. Femeia a cerut sfat si parerile sunt impartite. Am dat un sfat bazat pe experienta mea, asa cum altii au dat pe baza experientei lor.
Tu si cei care aveti copii nu ii datorati zilei in care i-ati conceput, ci vointei lui Dumnezeu.
Credinta in Dumnezeu este legata de multe lucruri. Unii leaga cele doua aspecte, nu vad credinta fara respectarea unor canoane, dupa parerea lor.
In viata de zi cu zi exista insa situatii si situatii si nu este ca acum 2000 ani cand au fost create aceste canoane.
Familiile au multe greutati. Exista oameni care abia se vad o data in saptamana, altii care au stres si probleme si nu pot avea relatii cand vor sau este permis, la apasare pe buton, exista oameni cu probleme de sanatate si care trebuie sa respecte (femeile) anumite zile fertile din luna ca sa aiba succes in procreere.
Si noi venim aici cu canoane si scrieri de acum 2000 ani care nu au fost insurati si nu stiau cum se fac copiii.
Si mai exista oameni care nu pot avea copii niciodata, indiferent in ce zi si luna au relatii.
Si pentru ca se vorbea aici de zilele cand au fost procreati sfintii.
Fecioara Maria...a fost conceputa in perioada de...post. In Postul Craciunului!
Mai mult decat atat...
25 martie ar pica dupa calendarele actuale tot in...post. In postul Pastilor.
Si mai socotiti si cand ati fost conceputi voi insiva!
@veveritza - multumesc, am sa caut cartea.
Pe mine personal nu ma mai afecteaza discutia asta. Totusi am vrut sa intervin pentru a ajuta pe altii ca sa nu sufere ca mine si faca totul sa aibe copii. Mi se pare oribil sa dai sfaturi ca sa opresti in mod voit, stiind o situatie, o familie sa aibe copii. De asta m-am suparat.
|