View Single Post
Vechi 31.08.2009, 23:49:51
Callisto Callisto is offline
Member

Data înregistrării: 28.05.2009
Locație: Ciulin al Vlasiei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Orice poate fi denaturat, oricarui lucru i se poate gasi o latura buna si una rea.
Oricum, tin sa repet ca evolutia nu se refera la supravietuirea celui mai puternic ci la supravietuirea celui mai adaptat mediului la un moment dat.
Orice poate fi denaturat atata vreme cat nu avem un criteriu de a stabili si a discerne adevarul. Si criteriile omenesti vor fi totdeauna mai mult sau mai putin arbitrare, sanjabile, adaptabile etc...
Oricum, aici e vorba despre o chestiune de principiu. Putem numi handicapatii/cersetorii indivizi adaptati la mediu (dat al zilelor noastre) ? Daca da, atunci se pot descurca si singuri. Daca nu, atunci trag specia inapoi si ar trebui a) sa lasam natura sa isi spuna cuvantul (si aici ai2 a spus ca or sa moara, ceea ce se intampla oricum oricui, iar eu am spus ca ma refer la o moarte prematura) b) chiar ceilalti sa ii extermine (vezi eugenism). Oricum, nici una dintre aceste variante nu explica practica oamenilor de a ii ajuta. Am zis deja cum ajutandu-i nu ne favorizam genele (asa cum sugera ai2), ci dimpotriva , pepetuam existenta unor "elemente parazitare"
Ceea ce spun aici nu este decat o amanuntire a mult-citatului " Daca Dumnezeu nu exista totul e posibil"
Reply With Quote