Citat:
În prealabil postat de topcat
Orice poate fi denaturat, oricarui lucru i se poate gasi o latura buna si una rea.
Oricum, tin sa repet ca evolutia nu se refera la supravietuirea celui mai puternic ci la supravietuirea celui mai adaptat mediului la un moment dat.
|
Orice poate fi denaturat atata vreme cat nu avem un criteriu de a stabili si a discerne adevarul. Si criteriile omenesti vor fi totdeauna mai mult sau mai putin arbitrare, sanjabile, adaptabile etc...
Oricum, aici e vorba despre o chestiune de principiu. Putem numi handicapatii/cersetorii indivizi adaptati la mediu (dat al zilelor noastre) ? Daca da, atunci se pot descurca si singuri. Daca nu, atunci trag specia inapoi si ar trebui a) sa lasam natura sa isi spuna cuvantul (si aici ai2 a spus ca or sa moara, ceea ce se intampla oricum oricui, iar eu am spus ca ma refer la o moarte prematura) b) chiar ceilalti sa ii extermine (vezi eugenism). Oricum, nici una dintre aceste variante nu explica practica oamenilor de a ii ajuta. Am zis deja cum ajutandu-i nu ne favorizam genele (asa cum sugera ai2), ci dimpotriva , pepetuam existenta unor "elemente parazitare"
Ceea ce spun aici nu este decat o amanuntire a mult-citatului " Daca Dumnezeu nu exista totul e posibil"