View Single Post
Vechi 01.09.2009, 00:15:29
ElusiveWolf ElusiveWolf is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.08.2009
Implicit

*pentru andreicozia

Intradevar totul pare asezat perfect in acest puzzle urias dar pe de alta parte totul suna atat de...uman...Si sincer(pacatul meu probabil) mi se pare un teren prea nesigur intins inaintea noastra de un dumnezeu care se considera perfect. Adica pana la urma nu NOI AM FACUT ALEGEREA PRIN Adam si Eva. pacatul lor este pacatul lor. Faptul ca noi ar trebui sa "suferim" pentru o greseala facuta la inceputul lumii de catre niste persoane pe care nici macar nu le'am cunoscut este putin cam "crud" nu crezi? Daca prin rai ar fi fost inca o mana de oameni probabil ca i-ar fi oprit pe cei doi sa comita pacatul. Poate ca unii ar fi cazut in capcana dar oricum ar fi fost unii care sa incerce a schimba ceva.Oare nu este un gest pripit sa "condamni' o lume pentru pacatul a doua persoane?

Pe de alta parte, faza cu treaba lui dn'zeu pe pamant...Este oare atat de "distractiv"(termenul nu e potrivit dar nu am altul in minte) sa urmaresti scena vitii ca simplu spectator, sa te implici din cand in cand dar de la distanta? Adica...lumea are probleme mari(si din punct de vedere al credintei dar nu numai) iar El nu pare sa aiba de gand sa "zica nimic". Pentru cineva care vrea binele "copiilor" lui e cam aiurea...In plus, chiar Biblia a fost lasata(presupun ca de El) putin cam interpretabila si in anumite privinte dificila. Sistemul asta de ambiguuitate este cunoscut ca fiind practicat si de unii "profeti" greci care dadeau prevestiri astfel incat fie ca faptul se adeverea sau nu, era o chichita care modifica sensul.

Faza cu sangele altor religii se refera la adevaratele masacre in numele crestinismului. Pentru niste oi ne-am dovedit cam agresivi in sustinerea credintei noastre.

P.S. Multumesc pentru ca mi-ai luat apararea si imi cer scuze inca odata daca exprimarea mea a fost cam neslefuita si a lasat loc de interpretari. Nu intentionez sa schim pe nimeni pe aici(nici nu am cum) in afara de mine. Cum nu am cu cine discuta treburile astea am incercat sa gasesc "o sursa" de cunostiinte. De geaba zpun ca, cred in toate astea, si degeaba ma rog mereu si merg la biserica daca in suflet am nesigurante si dubii.

Last edited by ElusiveWolf; 01.09.2009 at 00:18:32.
Reply With Quote