Citat:
Īn prealabil postat de 8NihilSineDeo9
poate ma insel, insa tind sa cred ca ai varsta apropiata de 40 de ani .. in fine, ar trebui sa posezi gandirea de tip relativist - care inseamna ca esti capabil sa accepti, sa intelegi cunoasterea ca fiind legata de perspectiva subiectiva [tot ceea ce apartine subiectului] a cunoscatorului. De vreme ce eu, incercand sa urmez Invatatura Bisericii, simt ca ma implinesc, nu-mi trebuie decat sa continui pe aceasta cale [impreuna cu altii care merg spre acelasi gen de Cunoastere].. tu? te simti suficient? ce-ti descopera din tine fizica ori celelalte stiinte care "te angajeaza spiritual" cum spuneai deunazi?
|
Da, am 38 de ani, si tocmai pentru ca am o gindire de tip relativist (un fizician, dupa mine, nu poate avea o alta gindire), cred ca trebuie sa fiu sceptic in legatura cu orice, inclusiv stiinta.
Ma bucur pentru tine, ca te simti mai implinit pentru ca urmezi Invatatura Bisericii, numai sa fii atent, pentru ca ea s-a dovedit, in diferite momente, falsa. In locul tau nu m-as lua de pilda dupa invataturile din VT sau dupa ce Biserica credea ca e adevarul absolut acum citeva sute de ani (tip Pamintul in centrul universului).
Mi-e greu sa-ti transpun in cuvinte raspunsul la intrebarile tale ultime.
Stiinta te poate ajuta in a afla ca nu poti sa iti fii suficient, numai ea iti poate arata ce mai exista in afara de tine. Si nu vorbesc aici de stiinta ca ceva personalizat, ea reprezinta pentru mine un punct comun si o viziune comuna oamenilor, bazata fiind pe o metoda cit de cit clara.