View Single Post
Vechi 02.09.2009, 01:38:18
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro
Pai cum nu stii de unde am aparut? Tocmai tu? :D
In alta ordine de idei, ton de discutie mai dusmanos decat am gasit pe forumul asta nu cred ca am vazut prin alte parti.
Da, acuma, ca m-ai facut atent, stiu.

Tonul il fixezi tu. Renunta la aroganta, constientizeaza ca majoritatea de pe forumul asta nu sintem interesati de teoriile tale, unii in mod sublim prin natura firii care-i tine departe de lucrurile inutile, in timp ce altii pentru ca au trecut prin ele, si poate chiar le-au crezut, dar s-au maturizat. Totusi, esti binevenit sa-ti plasezi ideile, daca provoaca ratiunea, si daca o faci in mod istet si elegant. Un bun exemplu este topcat sau ai2. Nu o lua personal, pentru mine esti doar un ID.
Citat:
Nu am nimic impotriva educatiei morale. Dar nu as opta in nici un caz pentru o morala izvorata din religie. Pentru ca treaba asta ne-ar arunca inapoi vreo 200 de ani, cand oamenii aveau nevoie de "frica de dumnezeu" pentru a se comporta civilizat. As vrea sa cred ca am depasit stadiul ala.
Orice morala este izvorita din religie. “Morala atee” este ori morala crestina mutilata, ori morala izvorita din credinta in inexistenta lui Dumnezeu. Asta este libertatea de miscare pe care o ai, chiar daca ai pretentia ca morala ta ar fi “altceva” pentru ca nu poti sa scoti societatea umana din contextul sau istoric sau sa-i schimbi sistemul absolut de referinta – pe care poti insa sa il negi, construind repere relative prin care sa creezi iluzia unei vieti “libere”, fara de Dumnezeu. Din fericire poti intotdeauna sa sesizezi prin simpla observatie relativismul unor astfel de repere si sa vrei sa cauti unicul punct fata de care miscarea intregii tale fiinte capata sens cu adevarat. Mai mult, exista in fiecare om un mecanism delicat care, daca-l asculti te orienteaza exact inspre absolut.

Frica de Dumnezeu si frica de lege fac un cetatean mai bun decit acela care se teme numai de lege. Inconvenintul apare atunci cind legea incalca cuvintul lui Dumnezeu pentru ca statul pierde controlul asupra celui dintii. De aceea ii ia armele (in numele unui presupuse sigurante pentru societate), posibilitatea de a trai economic independent (din grija pentru semeni), libertatea de miscare (din preocupare pentru mediu) si pe Dumnezeu (ca sa-l faca “liber”) transformindu-l cu propriul sau acord intr-o vita de munca dzinhibata sexual ca sa o tina preocupata la nivel instinctual.
Citat:
Treaba cu educatia morala e ca Papa care merge in Africa, unde sunt organizatii care de ani buni se lupta sa invete oamenii de acolo ce e aia prezervativ, iar el vine si zice sa nu se foloseasca prezervative, ci abstinenta.
Ai dreptate, acele organizatii fac educatie sexuala in Africa de ani buni, tocind sute de milioane de dollari, si fara sa schimbe mare lucru. In Uganda (exceptia), insa, unde a fost promovata intens si constant abstinenta, rezultatele au fost mai mult decit impresionante: numarul total de adulti cu HIV a scazut de 3 ori in 10 ani.
Citat:
E naiv sa crezi ca nu e nevoie de educatie sexuala. Numarul de avorturi in Anglia nu a crescut din cauza educatiei sexuale, ci din cauza unei educatii sexuale defectuoase.
Eu vorbeam despre numarul de adolescente insarcinate din Anglia care nu a scazut ca urmare a educatiei sexuale facute in scoli, ci chiar a crescut usor. Ce crezi tu ca or fi omis sa le spuna in clasa?
Citat:
Copiii cresc inconjurati de sex si imagini sexuale. Si sunt curiosi din fire. Daca tu crezi ca o educatie strict morala e ceea ce trebuie, succes. Adolescentii vor fi intotdeauna interesati de sex. Singurul lucru pe care il putem face e sa ne asiguram ca stiu la ce riscuri se expun, si ca atunci cand se decid sa faca sex, sa faca o alegere informata.
Poti sa faci mult mai mult decit iti inchipui tu. De exemplu, ii poti face pe copii sa inteleaga ca faptele au intotdeauna consecinte pe care trebuie sa si le asume. Ii educi de mici ca sa stie ca e asa. Cind vine vremea le mai spui si ca viata sexuala inseamna responsabilitate pe care nu o pot duce decit ca si adulti. Ii inveti, totodata, sa se respecte pe ei insisi si pe cei cu care interactioneaza in aceeasi masura. Doar atunci, si numai atunci pot sa decida in cunostiinta de cauza.

Orele de anatomie si igiena contin informatie suficienta, prin educatie sexuala, insa, nu faci decit sa acreditezi ideea ca viata sexuala poate fi inceputa oricind dupa maturizarea sexuala, ca perversiunile sint defapt normale si acceptate si ca avortul ar fi o procedura medicala care tine de sanatatea femeii. Ceea ce este exact modul in care se desfasoara procesul de re-educare si introducere a noilor moravuri, prin scolile publice si pe banii contribuabililor!
Reply With Quote