Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32
Da, preotii nostri (eu nu sunt preot) ne indeamna sa citim Sfanta Scriptura, iar unde nu intelegem, sa-i intrebam.
|
Daca va spun ca am avut discutii cu preoti care nu cunosteau Sfanta Scriptura, ma credeti? Ce raspunsuri pot primi credinciosii, de la cei care nu cunosc invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli (invataturi ce se gasesc numai in Sfanta Scriptura)?
Citat:
Numai Biserica-Stalpul si temelia adevarului(I Tim. 3,15) e infailibila.
|
Eu stiam ca numai Dumnezeu este infailibil. A spune despre ceva sau cineva ca este infailibil, este ca si cum l-ai pune in locul lui Dumnezeu. Mare pacat.
In plus,nu cred ca este cazul sa specificati o biserica anume ca fiind "stalpul si temelia adevarului". Pot veni cu exemple de minciuni "oficiale" ale acelei biserici.
Citat:
Talcuirea Bibliei si stabilirea invataturilor de credinta s-a facut in Sinoade de catre Sfintii parinti, dupa modelul Aposolilor (Fap. Ap. cap. 15),
|
Stabilirea invataturilor de credinta, despre care vorbiti, nu are nimic solid la baza. Totul este relativ. Daca va referiti la respectarea invataturilor Sfintilor Parinti, se stie ca s-a facut o selectie a acestor invataturi (nu toate invataturile Sfintilor Parinti sunt considerate bune de catre biserica). Daca va referiti la sinoade, se stie ca si aici s-a facut o selectie (unele sinoade au fost catalogate ca fiind eretice).
Citat:
nu in ,,vedeniile,, vreunui inselat (de divol) din pricina propriei mandrii si pareri de sine cum arata clar viata lui Ellen White .
|
Decat sa va lansati in afirmatii patimase si pline de ura (care intuneca mintea), nu ar fi mai bine sa combateti aceste "vedenii ale unui inselat de diavol", cu Sfanta Scriptura? Ati face multa lumina.
Citat:
Daca te-ar interesa Adevarul ai citi nu numai cartile pe jumatate plagiate ale dnei White, ci si cartile celor care au criticat-o si ai vedea ca toata invatatura voastra se bazeaza pe modul unic de talcuire a Bibliei al Dnei White
|
D-le Iustin, noi suntem cunostinte mai vechi, de aceea tin sa va marturisesc ceva. Stiti ca mai pe la inceput (cand ma numeam "mariann"), evitam discutiile despre Ellene White, pentru ca nu cunosteam scrierile ei (desi eram adventist) si nici nu aveam de gand sa le iau in seama. Dar, dvs. m-ati facut sa cercetez despre Ellen White (care-mi era indiferenta). Puteam sa ajung la orice concluzie. Nu avea importanta pentru mine. Doctrina adventista este bine ancorata in Sfanta Scriptura. Ramaneam adventist cu sau fara E.G.W.
Rezultatul cercetarilor (stimulate de postarile dvs.) a fost faptul ca am inceput sa indragesc scrierile Ellenei White (in special cele care se refera la viata practica a crestinului). Asa ca, pot sa va multumesc. Aceste scrieri (conforme cu Sfanta Scriptura) mi-au devenit un sprijin in viata de familie, in formarea caracterului, in mentinerea sanatatii mele mentale si fizice, etc.
Poate mai sunt si altii care o sa va multumeasca pentru "curiozitatea" pe care o treziti. Stie Dumnezeu sa schimbe in bine, intentiile rautacioase ale unora. Circula o vorba care spune ca "diavolul este maimuta lui Dumnezeu". Rautatea dvs., prin mila lui Dumnezeu, poate fi transformata intr-o binefacere.