Subiect: atei
View Single Post
Vechi 02.09.2009, 11:38:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de maria63 Vezi mesajul
De exemplu ca sa cunostii mai multe despre oameni nu e suficient sa ai cunostiinte de biologie, anatomie, fiziologie, genetica, patologie, psihologie....
Mai trebuie ceva.Suflet.La acest domeniu de cunoastere se refera religia.
Am fost de acord si mai demult ca religia apropie oamenii (insa numai care erau intr-un fel apropiati), ii face sa comunice si ca s-ar putea ca lumea laica sa nu poata acoperi aceasta nevoie a oamenilor de a semana unii cu altii. Dar despre asta s-ar mai putea discuta.
Citat:
Lista cu oameni de stiinta postata de mine mai sus trebuia sa te faca sa intelegi ca inclinatia spre credinta nu e neaparat apanajul celor mai putin dotati cu inteligenta asa cum doresti sa scoti in evidenta.
Nu am spus ca e neaparat.
Citat:
De ce te indepartezi atat de mult de problema reala a vietii tale si cea mai apropiata de tine si anume sufletul , eu-ul tau interior.
Spun problema pentru ca sunt sigura ca , la fel ca si mine , nu esti perfect.
Ei si daca vrei sa analizezi lucrurile... apar multe semne de intrebare.
Multe din raspunsuri le vei putea gasi in religie.
Credinta individuala e mult mai mult!Nu e un fenomen care trebuie studiat interpretat si emise legi si postulate.
Credinta trebuie traita!Traita cu tot sufletul , cu toata iubirea, cu toata rabdarea.
Ar fi multe de spus.Dar sunt un om simplu nu ma pricep la vorbe mari .

Daca vrei asa zis -"ateule" sa discuti pe acest sitte in contradictoriu cu cei care au credinta , abordeaza o astfel de tema .

Eu iti propun sa vorbim despre iubire.Nu rade , nu e o intrebare puerila .

Cum stai cu iubirea in ultimii cinci ani?
Sint si alte lucruri, decit credinta, care trebuie traite: viata, printre altele. Iar ateii (cei constienti, cel putin) o fac din plin.

In legatura cu iubirea (intre barbat si femeie, banuiesc): la fel ca morala, si ea poate fi disecata sau redusa la procese chimice simple. Asta nu inseamna ca nu e un fenomen complex.
Faptul ca stiu ca la baza ei sta intimplarea si niste feromoni nu o face mai saraca sau mai plata. E ceva de care m-am bucurat toata viata si ma voi bucura in continuare.
Deci, bine