Citat:
Īn prealabil postat de maria63
De exemplu ca sa cunostii mai multe despre oameni nu e suficient sa ai cunostiinte de biologie, anatomie, fiziologie, genetica, patologie, psihologie....
Mai trebuie ceva.Suflet.La acest domeniu de cunoastere se refera religia.
|
Am fost de acord si mai demult ca religia apropie oamenii (insa numai care erau intr-un fel apropiati), ii face sa comunice si ca s-ar putea ca lumea laica sa nu poata acoperi aceasta nevoie a oamenilor de a semana unii cu altii. Dar despre asta s-ar mai putea discuta.
Citat:
Lista cu oameni de stiinta postata de mine mai sus trebuia sa te faca sa intelegi ca inclinatia spre credinta nu e neaparat apanajul celor mai putin dotati cu inteligenta asa cum doresti sa scoti in evidenta.
|
Nu am spus ca e neaparat.
Citat:
De ce te indepartezi atat de mult de problema reala a vietii tale si cea mai apropiata de tine si anume sufletul , eu-ul tau interior.
Spun problema pentru ca sunt sigura ca , la fel ca si mine , nu esti perfect.
Ei si daca vrei sa analizezi lucrurile... apar multe semne de intrebare.
Multe din raspunsuri le vei putea gasi in religie.
Credinta individuala e mult mai mult!Nu e un fenomen care trebuie studiat interpretat si emise legi si postulate.
Credinta trebuie traita!Traita cu tot sufletul , cu toata iubirea, cu toata rabdarea.
Ar fi multe de spus.Dar sunt un om simplu nu ma pricep la vorbe mari .
Daca vrei asa zis -"ateule" sa discuti pe acest sitte in contradictoriu cu cei care au credinta , abordeaza o astfel de tema .
Eu iti propun sa vorbim despre iubire.Nu rade , nu e o intrebare puerila .
Cum stai cu iubirea in ultimii cinci ani?

|
Sint si alte lucruri, decit credinta, care trebuie traite: viata, printre altele. Iar ateii (cei constienti, cel putin) o fac din plin.
In legatura cu iubirea (intre barbat si femeie, banuiesc): la fel ca morala, si ea poate fi disecata sau redusa la procese chimice simple. Asta nu inseamna ca nu e un fenomen complex.
Faptul ca stiu ca la baza ei sta intimplarea si niste feromoni nu o face mai saraca sau mai plata. E ceva de care m-am bucurat toata viata si ma voi bucura in continuare.
Deci, bine