02.09.2009, 11:47:49
|
|
Citat:
În prealabil postat de sia
Aveam un raspuns sa-ti dau ..nu stiu din ce Biblie-mi dai citatul dar in Biblia mea scrie ,, Mi- ati urmat Mie ,, si-i diferenta daca vrei sa vezi .. Mi-ati urmat se refera la jertfa lor , care urma sa fie dupa cea a Domnului.
Ptr ca Iisus nu-i impinge pe ei inainte la moarte , facandu-le o promisune si atat. Si vezi cand aveau ei sa stea pe cele 12 scaune ...la innoirea lumii despre care El n-a spus ca va fi poimaine sau peste 5 ani , 100 sau 1000.... Iisus le cere lor sa-L urmeze spunandu-le si prin ce chinuri , moarte cumpita va trece EL . Nu le-a ascuns nimic .
ucenicii aveau de ales sa-L urmeze sau nu ..unul a si dat bir cu fugitii ,a tradat ..Petru s-a facut ca nu-L cunoaste , nu o data de trei ori ! , Toma n-a crezut pana nu a vazut ranile .
Asa ca, orice om manat doar de recompensa cum spui tu , nu si-ar fi dat viata fara sa fie incredintat ca Iisus este Fiul Lui Dumnezeu ,trimis sa ne mantuiasca. Gandeste-te la Brancoveanu .. l-a jertfa lui si-a copiilor lui ..
Si citeste mai departe si Matei 20-20 nu te opri doar la Matei 19 -26 ....sa vezi ca Iisus nu facea promisiuni ci spunea Adevarul :
,, a ședea de-a dreapta și de-a stânga Mea nu este al Meu a da, ci se va da celor pentru care s-a pregătit de către Tatăl Meu. ,,
Si mai vreau sa-ti spun o idee .. mai , nu te mai lega de recompensa ..ca pana si un prof de mate isi rasplateste elevul silitor cu nota mare ! Si cine vrea si-i drag sa-nvete invata , nu invata ptr nota. poate promite profu sute de 10 ..daca nu vrei sau mai rau nu poti ..nu inveti .
P.s .. n-am studii teologice..iti impartasesc credinta mea .. sunt sigura ca ceea ce simt si cred este si adevarat.. adica , suntem copiii lui Dumnezeu .
Si tu esti dar inca nu vrei sa intelegi ...
|
Imi pare rau, dar nu pot desparti conceptul de recompensa de cel de mintuire, central in credinta crestina. Iar mintuirea mi se pare a fi cel mai egoist scop al unei fiinte umane.
|