Subiect: atei
View Single Post
Vechi 02.09.2009, 11:47:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Aveam un raspuns sa-ti dau ..nu stiu din ce Biblie-mi dai citatul dar in Biblia mea scrie ,, Mi- ati urmat Mie ,, si-i diferenta daca vrei sa vezi .. Mi-ati urmat se refera la jertfa lor , care urma sa fie dupa cea a Domnului.
Ptr ca Iisus nu-i impinge pe ei inainte la moarte , facandu-le o promisune si atat. Si vezi cand aveau ei sa stea pe cele 12 scaune ...la innoirea lumii despre care El n-a spus ca va fi poimaine sau peste 5 ani , 100 sau 1000.... Iisus le cere lor sa-L urmeze spunandu-le si prin ce chinuri , moarte cumpita va trece EL . Nu le-a ascuns nimic .
ucenicii aveau de ales sa-L urmeze sau nu ..unul a si dat bir cu fugitii ,a tradat ..Petru s-a facut ca nu-L cunoaste , nu o data de trei ori ! , Toma n-a crezut pana nu a vazut ranile .
Asa ca, orice om manat doar de recompensa cum spui tu , nu si-ar fi dat viata fara sa fie incredintat ca Iisus este Fiul Lui Dumnezeu ,trimis sa ne mantuiasca. Gandeste-te la Brancoveanu .. l-a jertfa lui si-a copiilor lui ..
Si citeste mai departe si Matei 20-20 nu te opri doar la Matei 19 -26 ....sa vezi ca Iisus nu facea promisiuni ci spunea Adevarul :

,, a ședea de-a dreapta și de-a stânga Mea nu este al Meu a da, ci se va da celor pentru care s-a pregătit de către Tatăl Meu. ,,

Si mai vreau sa-ti spun o idee .. mai , nu te mai lega de recompensa ..ca pana si un prof de mate isi rasplateste elevul silitor cu nota mare ! Si cine vrea si-i drag sa-nvete invata , nu invata ptr nota. poate promite profu sute de 10 ..daca nu vrei sau mai rau nu poti ..nu inveti .

P.s .. n-am studii teologice..iti impartasesc credinta mea .. sunt sigura ca ceea ce simt si cred este si adevarat.. adica , suntem copiii lui Dumnezeu .
Si tu esti dar inca nu vrei sa intelegi ...
Imi pare rau, dar nu pot desparti conceptul de recompensa de cel de mintuire, central in credinta crestina. Iar mintuirea mi se pare a fi cel mai egoist scop al unei fiinte umane.