View Single Post
Vechi 02.09.2009, 16:09:00
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Tu zici, "Viata pe alte planete".

7. Și atunci El va trimite pe îngeri și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului. Marcu 13, 27

31. Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini. Matei 24, 31

16 Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor. Ioan 10, 16

Oare nu se refera Mantuitorul la ceilalte popoare (nu la evrei)?
Ai dreptate, la asta se refera in primul rand. Dar sa stii ca un verset poate avea mai multe intelesuri.

Citat:
Înainte au locuit acolo Emimii, popor mare, mult la număr și înalt la statură, ca fiii lui Enac; Deuteronom 30, 4

Pai n'au locuit pe Pamant? Ce treaba are cu "viata pe alte planete"?
Ai gresit versetul, care spune asa:
Deuteronom 30
4. Chiar de ai fi risipit de la o margine a cerului până la cealaltă margine a cerului, și de acolo te va aduna Domnul Dumnezeul tău și te va lua și de acolo,

Citat:
10. "Sculați, sculați și fugiți din țara de la miazănoapte", zice Domnul, "că v-am împrăștiat în cele patru vânturi ale cerului; Zaharia 2, 10

Evreii au fost imprastiati peste tot. Oare nu se refera la asta?
Cele patru vanturi ale cerului pot fi aceleasi patru vanturi descrise la Daniel 7, 2-4 care au adus viata (samanta creata pe Pamant=Univers in ziua a treia) pe planeta noastra la inceput:

2. Daniel a început a grăi, zicând: "Văzut-am în vedenia mea din timpul nopții cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă.
3. Și patru fiare uriașe au ieșit din mare, una mai deosebită decât alta.
4. Cea dintâi semăna cu un leu și avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse și a fost ridicată de pe pământ și pusă pe picioare ca un om și i s-a dat inimă de om.

Citat:
Sfintii Parinti ce zic?
Mi-a placut foarte mult acest pasaj scris de Sfantul Dionisie Areopagitul, despre care se spune ca a fost ucenicul Sfantului Pavel, de la care a aflat cate ceva despre Ierarhiile Ceresti si nu numai:

"Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. Precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam."

Parintele Galeriu a dat versetul de la Matei 24, 31 raspunzand astfel la o intrebare venita din sala, la o conferinta, privitoare la viata extraterestra.

Sunt sigur ca mai sunt si alti Parinti care impartasesc parerea mea.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 02.09.2009 at 16:11:40.
Reply With Quote