Citat:
|
În prealabil postat de cristiboss56
Iubiti crestini, vreau sa ridic o problema pe care am auzit-o de mai multe ori din partea celor ce au aminat marturisirea pacatelor invocind rusinea faptelor si nu in ultimul rind, neincrederea ca faptele lor vor fi auzite chiar de la duhovnic. Care este parerea voastra sincera despre secretul spovedaniei. Poate ca,presupun doar, inainte de 1990 au fost cazuri. Spre exemplu la ce ma refer, daca cineva marturisea ca a ucis sau a comis un viol sau alte fapte foarte grave fara ca autoritatile sa le cunoasca, putea fi dat in vileag chiar de preot? Cum priviti voi aceasta problema ,a rusinii si a "datului in primire". Se justifica in vreun fel?
|
8. Pe cine intereseaza asta?
Ioana (29 aug 2006 9:21)
Spovedania se face in fata lui Dumnezeu, iar preotul este doar un martor. Tainele administrate de preotul cel mai nenorocit si mai pacatos tot sunt valabile, iar pe credincios nu-l afecteaza in relatia tainica a lui cu Dumnezeu.
Biserica este o institutie care se refera la alta lume, nu aceasta, si opereaza cu niste puteri despre care dl. Basescu si securisti n-au habar. Pe mine, simplu credincios, nu ma afecteaza in relatia mea cu Divinitatea daca preotul la care m-am spovedit m-ar fi turnat, pentru ca divulgarea tainei spovedaniei este un pacat foarte greu de care se incarca preotul.
Desigur, nu face buna impresie un asemenea preot si denigreaza institutia in care slujeste.
Exista un canon al Bisericii foarte dur impotriva preotilor care divulga taina marturisirii. Asa ca preotii adevarati cu frica de Dumnezeu, n-au fost turnatori, pentru ca stiu canoanele. Daca dintre preoti au fost turnatori, aceia au fost securisti infiltrati, probabil, si nu i-a interesat nici propriul suflet.
Asadar, nu e mare lucru, iar cei care se asteapta la ceva dezvaluiri care sa zdruncine din temelii credinta romanilor in institutia Biserica, vor da doar apa la moara celor care o vor improscata cu noroi.
Eu sunt o persoana credincioasa, care merge la biserica si se spovedeste si voi face acelasi lucru in continuare, chiar daca voi afla ca printre preoti au fost turnatori. Cred ca "dezvaluirile" nu vor schimba atitudinea celor pe care ii intereseaza doar mantuirea lor si nu pacatele altora.