Irina, daca firele noastre de par sunt stiute de Domnul, oare nu stie El suferinta ta, oare nu El a incuviintat sa primiti o asemenea suferinta?
Cu siguranta toata situatia asta are ca scop eliberarea de pacate a sotului tau care sufera acum, dar si a ta..nu ai primit aceasta Cruce fara ca Iisus sa stie..Nu stim noi judecatile Domnului, dar ele difera mult de ale noastre..
Intr-o carte am gasit scris ca suferinta are 3 radacini: pacatele stramosilor nostri, pacatele noastre si farmecele. Cere de la Domnul nostru Iisus Hristos rabdare, ca prin tine se mantuiesc si cei morti ai neamului tau, si te curatesti si tu de pacate..
Poti usura situatia prin spovedirea si impartasirea ta si a familiei voastre. Facand asta, vei simti o usurare, parca vezi altfel lucrurile, cu mai multa rabdare si prinzi putere ca sa razbati. Mi s-a intamplat sa ma confrunt cu necazuri care dupa spovedanie parca nu mai erau atat de apasatoare, atat de dificile,atat de dureroase..
Sfintii Parinti recomanda in astfel de cazuri sa se faca Sfantul Maslu acasa, sa se faca Sfestanie, sa se stropeascacu Aghiazma si sa se tamaieze. Cu adevarat ajuta Sfantul Maslu..mergi cu credinta labiserica sau cheama preotii acasa..
Legat de intrebarea ta, voi repeta in alte cuvinte ceea ce am incercat sa exprim: Domnul stie durerea ta si aceasta incercare nu ti-a dat-o intamplator. El are un plan cu tine, iar tu trebuie sa rostesti din inima "faca-se voia Ta".
Cu adevarat esti incercata acum,pentru ca ai de ales intre tine si aproapele care ti-a facut rau, dar tocmai asta este porunca iubirii:daca ii
iubesti pe cei ce te iubesc, cu ce te deosebesti de pagani? Dar daca il iubesti pe vrajmasul tau mai mult decat tine, abia atunci iti iei rasplata..
Cu siguranta simti mila pentru sotul tau, cel caruia i-ai jurat credinta si alaturi de care si din cauza caruia ai rabdat atat de mult
Sa iti dea Domnul nostru nadejde si credinta in suflet, ca sa poti rabda suferintele ce vor mai veni. Fii mucenic al Domnului si vei primi rasplata mai mare decat daca iti urmezi pofta/nevoia trupului. Orice lacrima varsata pentru aproapele nostru este rasplatita, atunci cum oare este primita o viata de mucenicie ca a ta?
Doamne ajuta!
|