oare de ce ne impungem noi crestini asa de rau...uitativa in lume cum e China,India unde sunt atatea suflete care nu au nici in clin nici in maneca cu ortodoxia..si foarte putin sunt convertiti si mai sunt si alti in Asia,Africa America iar noi care suntem o mana 30%din polulatia globului si 99%in Romania stam sa adjudecam ca acela e stilist atata timp cat are acelas Dumnezeu si aceleas canoane numai ca diferenta de zile ii diferentiaza pt asta merita char asa sa ne uram......!desi pretindem ca ne inchinam la acelas Dumnezeu dar acelas din toate punctele de vedere...ce facem cu cei care nu cred in Dumnezeu?asta ar fi bine sa ne intrebam si sa ne rugam ca toti sa fim intrun gand...NOI URAM PREA MULT SI UITAM SA IUBIM....daca ar fii un pic de intelegere si dragoste poate unitatea credinte ar fi alta dar cu criticile si sfaturile din partea unora sau a altora se adanceste prapastia urei si dezbinari in cat peste ani va fi greu de unit...eu cred si sustin ca daca ar fi un pic de dragoste si intelegere ar fi mult mai bine dar mandria nu ne lasa si uite asa din cati de putin suntem si mai putin ajung sa inplineasca cu adevarat cuvatul Domnului care zice iubiti pe vrasmasi vostri.....mai exact sa se ajunga la o conciliere si nu dezbinare pt ca avem acelas Dumnezeu acelas reguli si ne rugam dupa acelas tipic aceleas carti numai ca parerile sunt impartite si in stilu asta nu stiu daca se va ajunge vreodata la unitatea credintei.....!ce facem cu cei care nici macar nu au auzit de Dumnezeu......ca un exemplu cineva intr o vizita de lucru intro tara din asia vede un episcop imbracat in straie arheresti si intreaba zicad :"este vreun samurai!!!"deci ramai socat cand vezi ca alti nici nu au auzit si noi ne dezbinam atat......si mai ales in fiecare zi zicem

recum in cer asa si pe pamant...."dar de unde pe pamant fiecare se crede ca are dreptate dreptatea fiind in mintea fiecaruia....ne caertam pe canoane pe care noi le incalcam mereu nu cele care face referire la biserica ci pe cale referitoare la viata particulara si luam doar ce ne convine noua....X greseste Y greseste si evident toti gresim...