pt. piedonee
Frate ,mie imi este un pic mai greu sa inteleg mesajul tau... dar il apreciez ,cu unele adaosuri.
Se spune(cu adevarat) ca dupa datele ultimului recesamint in Romania sunt 87% de ortodoxi.
Invatatura ortodoxa ne invata asa despre frati : cu totii suntem fii aceluiasi Dumnezeu ,ceea ce inseamna ca suntem datori sa ne iubim unii cu altii, sa ne ajutam si sa ne sprijinim reciproc in toate zilele vietii ! Dar cind vine vorba sa-l marturisim pe Hristos si sa i ne inchinam (nici nu mai vorbesc de cei care nu-l au pe Hristos de Dumnezeu si mintuitor)asta se face intr-un singur fel : asa cum am aratat in postarea de mai sus. Alt fel de marturisire nu este dreapta(ortodoxa). Fratia ta ar trebui sa intelegi si sa crezi acest lucru asa ,doar din dogme,cum ai invatat religia la scoala(ca daca esti teolog si ai asemenea idei ... nu prea esti convins de ortodoxie)si nu din exemple simplute ca pentru incepatori...
Uite,cu iertare, in acest sens iti dau citeva exemple: sa nu crezi ca toate substantele acre sunt vitamina C sau toate dulci sunt zahar sau toti oamenii pe care ii vezi imbracati in alb prin spitale sunt si doctori sau... si asa exemplele pot continua mult. Tot asa nici orice D.zeu nu este cel bun. Este buna dragostea, chiar f. buna dar nu se poate dragoste cu sila, adica catre cei ce nu vor sa stea in ortodoxie si isi fac fractiunile, schismele si bisericile lor. Crezi fratia ta ca D.zeu este cel mai desavirsit in dragoste ? Pai si atunci de ce nu-l mintuieste pe diavol impotriva vointei lui? Ia ,sa te gindesti fratia ta la lucrul acesta(bine inteles daca si ai bunatatea si dragostea de rigoare)si sa vezi la ce raspuns ajungi !
Este buna dragostea, iertarea,tacerea dar doar acolo unde este locul si timpul lor. Daca ne dam mai iertatori ,mai cum se cade, mai dragastosi, etc, decit sfintii care au facut canoanele dupa care intreaga biserica ortodoxa vietuieste atunci am cazut in mare pacat... adica ne dam mai sfinti decit sfintii si asta inseamna nebunie.
Atentie mare la cum vietuim si ce iubim si ingaduim !
Dar sa zicem ca nu am inteles eu bine ce vroiai fratia ta sa-mi spui... si de aceea te rog sa ma ierti !
|