View Single Post
Vechi 03.09.2009, 01:38:58
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Oscilanta in credinta a fost si Ellen White, mai ales in tinerete, dupa cu tu recunosti cu acele greseli. Atunci, ce baza se pot pune pe asazisele ei revelatii care picau ,,la fix,, pentru a confirma diferite teorii ale liderilor de moment??! Asa face un profet adevarat?]
Faptul ca a facut unele greseli in tinerete nu-l descalifica pe un om a lui Dumnezeu. Daca ar fi sa ne luam dupa rationamentul dvs. i-am desconsidera chiar pe Sfintii Apostoli. Cunoasteti greselile pe care le faceau ucenicii Domnului Iisus. Cunoasteti greselile "de neiertat" facute de Sfantul Apostol Pavel (fostul Saul - prigonitorul crestinilor). Si dvs. va legati de temerile unei adolescente, datorate, in mare parte, educatiei primite pana atunci.

Daca tot sunteti un asa "cunoscator" al scrierilor Ellenei White, imi puteti spune titlul unei singure lucrari, scrise de ea, pe care ati citit-o? N-ar strica sa aveti o parere bazata pe o lectura personala. Atunci ati deveni credibil.

Nu vreau sa spun ca nu sunt adevarate fragmentele din scrierile Ellenei White, pe care le postati (de fapt le copiati). Dar, lasatile asa, fara sa mai atasati comentariile de pietari ale unora ca DM Canright. De exemplu: ce nevoie de comentarii savante (marca DM canright) are afirmatia Ellenei White, cand spune ca era sub inspiratia Duhului Sfant nu numai cand primea o revelatie ci si atunci cand se punea sa o scrie. A comenta o astfel de afirmatie arata un spirit de carcotas rautacios. Un om normal ar putea spune, foarte simplu, daca crede sau nu crede asa ceva (sau nu stie ce sa creada). Punct. Dar, palavragii se apuca sa despice firul in patru si sa faca filozofia diavolului (plina de rautate). Iar dvs. luati ca modele de credibilitate astfel de specimene.

Cel mai bine ar fi, ca atunci cand gasiti un fragment din scrierile Ellenei White, in loc sa cititi comentariile unor mincinosi, mai bine ati cauta sa cititi fragmentul in contextul lui (se obisnuieste scoaterea din context a unor afirmatii pentru a putea fi interpretate dupa bunul plac). Si apoi, ati putea formula propriul comentariu.

Nu sunt un "fun" al Ellenei White, dar nu-mi place faptul ca indragiti minciunile. Se pare ca au ramas singurele dvs. arme pentru a ataca biserica adventista. V-am sugerat sa demontati doctrina adventista, cu Sfanta Scriptura (nu toti adventistii declara ca accepta invataturile Ellenei White dar toti sustin ca urmeaza invataturile din Sfanta Scriptura).

[/quote]