Citat:
În prealabil postat de windorin
"Tineretea este o mandrie, rareori o virtute."
Parintii au o misiune din ce in ce mai grea. Iar noi, cei ce poate vom ajunge parinti, vom avea o misiune pe care nu o vom putea indeplini cum trebuie decat cu multa rugaciune si nadejde in Dumnezeu. Raul va fi intotdeauna mai molipsitor decat binele, chiar daca binele patrunde intotdeauna mai adanc decat raul, in sufletul omului.
|
Sa zicem ca poate unii parinti si-au supraestimat calitatile parintesti. Eu n-am vazut pe nimeni care sa spuna: "e vina mea, eu am gresit", din contra: peste tot unde ma uit numai parinti care sunt surzi, muti si orbi, care se intreaba mereu "unde am gresit?" sau isi spun mereu "nu am ce sa-i fac, e scapat de sub control". Cu alte cuvinte oricine sau orice altceva e de vina, numai ei ca parinti nu. Ei, saracii, au facut tot posibilul.
Am o cunostinta care nu a ajuns tocmai bine pe plan emotional, si parintii lui mi se plang: "nu stim ce sa mai facem cu el, i-am dat tot ce-a vrut, nu i-a lipsit nimic", uitand ca el n-a stiut ce-i aia familie in copilarie, cand parintii munceau ca niste sclavi de dimineata pana seara ca sa tina gospodaria pe cat mai mult profit. Altul s-ar lasa impresionat de asemenea parinti dedicati, eu sunt dezgustat de ei pentru ca in opinia lor fericirea si dezvoltarea corecta a copilului consta in niste cifre de atins. Cand copilul tau e un numar pentru tine, tu ce meriti sa fii?
Cand le-am spus acelor parinti ce v-am spus si voua aici mi-au raspuns: "dar ce era sa facem? Daca n-am fi muncit ca sclavii, n-am fi avut ce avem acum". Corect, dar pe de alta parte ati pierdut altceva. E un troc. Ati jucat la loto cu vietile voastre si nu v-a interesat in ce lume aduceti acel copil, daca veti putea sa-i satisfaceti nevoile de baza, v-ati gandit numai la voi. Sa fiti in randul lumii, sa va remobilati apartamentul, sa faceti un copil, sa faceti un leasing la o masina, toate astea pentru ca asa face toata lumea.
O fi comerciala societatea in care traim, dar daca ajungi sa crezi tot ce vezi la televizor, anume ca daca muncesti de dimineata pana seara ca sa faci bani cu care sa cumperi produsele din reclame iti asiguri bunastarea, se numeste ca esti prost si meriti orice consecinta a acestui fapt.
Reiterez ideea pe care am mentionat-o in mesajul precedent: astfel de oameni n-ar trebui sa lase urmasi.