Citat:
În prealabil postat de condor
Nu stiu la ce foloseste sublinierea dvs. Eu nu am nimic impotriva invataturilor date de Sfintii Apostoli, indiferent de modul cum au fost transmise (prin viu grai sau prin epistole). Sunt impotriva adaugirilor deformatoare (neconforme cu Sfanta Scriptura) la ceea ce ne-au invatatat Sfintii Apostoli. Acestia ne invata sa "tinem crdinta care a fost data o data pentru totdeauna" inca de pe vremea lor.
Ca sa revenim la subiectul topicului: conform invataturilor Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli (invataturi gasite numai in Sfanta Scriptura), botezul copiilor nu este un botez crestin.
Folositi o traducere gresita. Sfintii Apostoli nu au hirotonit preoti (iereu- lb. greaca) ci prezbiteri sau batrani - presbuteros, in lb. greaca). In Fapte Apostolilor 14:23 este folosit termenul de "prezbuteros" (la fel si in Fapte 11:30; 15:2; 15:4; 1 Timotei 5:19; Tit 1:5; 1 Petru 5:1). Termenul de "iereu" care, intr-adevar, inseamna preot, se foloseste numai in cazul preotie iudaice vechitestamentare (preotie simbolica) si in cazul preotiei noutestamentare a Domnului Iisus Hristos (adevarata preotie). In Noul Testament, slujbasii pamantesti sunt numiti "prezbiteros" (batran), "episcopos" (supraveghetor) sau diacon.
Dar, acesta este un subiect pentru alt topic.
Sa ramanem la tema discutiei: botezul in Biblie.
|
Credinta e tinuta si prezervata in Biserica Ortodoxa , Biserica formata de apostoli la cincizecime, si care e in continuitate de atunci.Credinta cea dreapta e Bisericii.In legatura
cu asha zisele inovatii , nu sunt inovatii : Hristos a format Biserica Sacramentala , chiar daca voua va place sa ignorati lucrul asta in Matei 16:18-19.Sfintele Taine ale Bisericii toate au fost instaurate de Hristos, si toate au baza biblica.Tot ce apartine de Biserica are drept izvor de pornire Biblia si Sf Traditie.Cei care nu au pastrat credinta data de apostoli (apostolica) sunt cei ce s-au despartit de Biserica Apostolica.Intai catolicii , iar apoi din catolicii toate cultele astea protestante si neo-protestante.
PREZBÍTER, prezbiteri, s.m. Titlu (onorific) pentru o persoană care face parte din cinul1 (2) bisericesc; spec. preot. – Din ngr. presbytos, fr. presbytère.
iar despre Botez citeste mai sus si vezi ce ti-am scris in pagina 1