În prealabil postat de hmiron
Windorin, mesajul tau imi aduce aminte de motivul pentru care vechiul meu user a fost banat. Era o discutie despre "ce-am face daca ne-am trezi fata in fata cu Iisus?". Eu am zis ca as aprinde o tigara cu marijuana si l-as invita sa stam de vorba.
Cineva a fost socat sa auda asa ceva si, crezand ca fac bascalie, mi-a sters userul.
Ironia face ca atunci vorbeam serios. Daca Dumnezeu exista, asa cum e descris in Biblie, atunci el exista peste tot, in discoteci, langa oamenii pacatosi, in fiecare atom, oriunde in universul asta cat e el de mare. O astfel de fiinta, cu toate atributele pe care le are, este cu mult peste intelegerea umana, peste problemele noastre de zi cu zi, peste vicii si dusmanii intre vecini, peste probleme sentimentale si razboaie mondiale, nu in sensul ca nu-i pasa, ci in sensul ca foarte greu s-ar putea lasa deranjat de pacatosi.
Daca Iisus s-a dus si a stat la masa cu pacatosii, sunt sigur ca intra si in discoteci, in bodegile cele mai insalubre, la fel cum intra si in biserici. Bineinteles, poate scopurile sunt diferite, dar Dumnezeu, daca a creat totul atunci ESTE peste tot, indiferent ce-am crede noi.
Pana la urma e mai normal sa se arate pacatosului sau necredinciosului, ca astia au nevoie mai mare de mantuire. Si-apoi oricum ar fi respectivul, schiop, chior, betiv, hot, drogat, homosexual, ucigas s.a.m.d., Iisus nu s-ar sfii sa stea de vorba cu el, sa-l intrebe, de exemplu, ce mai face.
Pentru ca daca Dumnezeu isi iubeste creatia, o iubeste pe toata, asa cum e, cu defecte si calitati.
In concluzie, da, Dumnezeu intra in discoteca, intra si in locuri mai pline de pacat. Intra peste tot.
|