View Single Post
Vechi 03.09.2009, 17:55:17
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eu2009 Vezi mesajul
sunt indragostita de un baiat de religie adventista iar eu sunt ortodoxa ..... Acest baiat imi este foarte drag si as face orice pentru el insa daca ma gandesc in viitor la o posibila convertire a mea la religia adventa nu as fi de acord. adica as putea trece de dragul lui doar cu titlul dar nu as practica si nu as crede si asta nu ar fi deloc bine nici pentru mine nici pentru el. am auzit si de cazuri de avdentisti exclusi din societate care nu mai sunt adventisti dar traiesc printre familiile lor adventiste . Asta cu convertirea la casatorie pare doar o modalitate de a mai creste numarul persoanelor adventiste...dragostea poate fi oarba Cat despre convertirea lui nici nu cred ca ar exista vreodata asa ceva. adventistii au principii bune insa trecerea la religia lor ar insemna negarea existentei de pana acum, negarea credintelor si a obiceiurilor tale..faptul ca ar trebui sa te convertesti pentru a te putea casatorii mi se pare o mare prostie ...Dumnezeu este Unul singur.. te casatoresti cu o persoana,nu cu religia ei ! si totusi religia ei are un mare impact asupra persoanei caci tocmai pentru ca e adventista te-ai indragostit marius si la fel am simtit si eu tocmai pentru ca e adventist m-am indragostit de el...si poate tocmai pentru ca e adventist nu voi fi cu el mai departe ((((((((. Religia nu ar trebui sa fie o piedica in dragoste- cel mai sfant sentiment de pe pamant!. relatiile dintre soti primeaza fata de cele dintre parinti copii asa spun si ei si totusi...Eu sunt foarte indecisa, trista, indragostita si foarte derutata las lucrurile sa curga de la sine daca e e daca nu nu si asta este ...
marius daca te gandesti ca nu poti traii fara ea si ca tie draga atunci gandeste te si la cati ani ai trait fara ea inainte sa o cunosti :D -suna aiurea stiu ..(((( si totusi dragostea indelung rabda si e capabila de orice sacrificiu! ...a..am luat parte la o casatorie dintre un catolic si o ortodoxa si casatoria s-a facut in biserica ortodoxa deci ortodocsii fac ceremoniile de casatorie cu persoane de alta religie... si el e catolic in continuare si ea ortodoxa si copilul a fost botezat ortodox......
Solutii posibile:

1. Va casatoriti civil si ignorati casatoria religioasa.
2. Va casatoriti civil si religios in legea adventista. (+botez pentru cel nebotezat)
3. Va casatoriti civil si religios in legea ortodoxa. (+botez pentru cel nebotezat)
4. Nu va casatoriti nici civil, nici religios si stati ca si pana acum.

Nota 1: daca intrebi un ortodox o sa-ti spuna ca Dumnezeu e, intr-adevar, unul singur, doar ca ortodocsii se inchina la el, iar adventistii la altceva.

Nota 2: intre ortodocsi si catolici exista compatibilitate mare. Se recunosc taine, etc. Intre ortodocsi si adventisti exista doar incompatibilitate din punct de vedere religios.